Work Happy

Ervaring opdoen en jezelf ontdekken als ANIOS

Vergroot jouw kansen op een specialisatieplek

Eindelijk is het zover: je hebt de opleiding geneeskunde afgerond en mag jezelf arts noemen. Van alle basisartsen wil zo’n 90% tot 95% zich specialiseren. Je bent dus niet alleen. Maar wat als je nog niet weet welke medische vervolgopleiding je wilt gaan doen of nog geen plek hebt gevonden op de door jouw gekozen vervolgopleiding? De mogelijkheden zijn oneindig. Wij helpen jou te groeien in jouw medische carrière!

Nurse

Werken als basisarts 

Als je je niet direct gaat specialiseren, kun je aan de slag als basisarts. Je werkt zelfstandig, onder supervisie van de medisch specialist. Dit kan in het ziekenhuis zijn, op een afdeling of de eerste hulp. Maar ook in de ouderenzorg, in een revalidatiecentrum of de huisartsenpraktijk. Je kunt veel van je werk zelfstandig uitvoeren, je bent het aanspreekpunt voor collega's en de familie. Jij bepaalt het behandelbeleid en overlegt dit met de medisch specialist. Ook voer je medische handelingen zelfstandig uit. Onder het takenpakket van een basisarts vallen over het algemeen de volgende werkzaamheden: 

 • Spreekuur houden;  

 • Verrichten van lichamelijk onderzoek; 

 • Het stellen van diagnoses; 

 • Het voorstellen van behandelplannen; 

 • Behandelplannen uitleggen aan patiënten; 

 • Medicatie voorschrijven; 

 • Familie en patiënten inlichten; 

 • Medische gegevens registreren; 

 • Deelnemen aan patiëntbesprekingen.  

Bij Lead Healthcare kies je geen ‘kant-en-klaar pakket’, maar bewandel je je eigen pad, Basisarts Channa.

Van psychiatrie tot huisartsenzorg; alle specialismes binnen handbereik 

Onze basisartsen werken bij ziekenhuizen en zorginstellingen door heel Nederland. Deze instellingen hebben om uitlopende redenen ondersteuning nodig. Dat kan gaan om tijdelijke ondersteuning, of een specialistische zorgvraag. We zorgen er altijd voor dat de juiste zorgverlener naar de juiste opdracht gaat. We kijken niet alleen naar de opdrachtgever. Wanneer je je bij ons aansluit, luisteren wij goed naar jouw wensen. Heb je interesse in de ouderengeneeskunde? Of juist psychiatrie of huisartsenzorg? Wij zorgen ervoor dat je op een plek terecht komt waar jij past, en de nodige ervaring kunt op doen. Zo kun je ontdekken of de specialisatie écht bij je past. Gedurende het jaar zul je bij meerdere opdrachtgevers werken, zodat jij volop de kans krijg om jezelf te ontdekken.  

Oog voor jou 

Wanneer je bij Lead Healthcare als basisarts aan de slag gaat, sta je er niet alleen voor. Onze ervaren teammanagers helpen jou bij de volgende stap in jouw carrière. Daarin staat jouw werkgeluk centraal. Ze adviseren niet alleen over de opdracht, maar denken ook met je mee over jouw doorgroeimogelijkheden. We hebben zelfs een loopbaancoach, die jou helpt te ontdekken waar jouw passie ligt. We gaan samen aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, en wanneer je een specialisatie op het oog hebt, helpen we jou bij het sollicitatieproces.  

Wij zijn pas tevreden als jij met plezier naar je werk gaat. We hechten daarom veel waarde aan jouw wensen. We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Je kunt bijvoorbeeld trainingen volgen, of deelnemen aan ons Vitality programma. Omdat jij de zorgvragen van patiënten beter kunt beantwoorden wanneer jij lekker in je vel zit. En zo helpen we samen de zorg vooruit!

 

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

2022

beste werkgever in de zorg

15+

jaar ervaring in het bemiddelen van professionals

Waardevolle ervaring opdoen als ANIOS 

Weet je al wel welke specialisatie je wilt doen, maar is het nog niet gelukt om een opleidingsplek te vinden? Die kans bestaat, want de competitie is hoog. Het heeft dan een meerwaarde om als ANIOS aan de slag te gaan. Het verbetert je kansen om een opleidingsplek te vinden. Zeker als je als basisarts al ervaring hebt gemaakt op de afdeling waarvoor je zou willen specialiseren. Het kan er zelfs tot resulteren dat je in aanmerking komt tot verkorting op de specialisatie.  

Bij Lead Healthcare bieden we daarnaast waardevolle bijscholingen, trainingen en cursussen. Zo kun jij je kennis over je vakgebied verbeteren. Er zijn ook speciale sollicitatietrainingen zodat je jezelf extra goed kunt presenteren.  

Vrijheid om de wereld te zien 

Wil je na je studie ook nog wat van de wereld zien maar lijkt dat onmogelijk te combineren met je werk als basisarts? Bij Lead Healthcare krijg je de ruimte en vrijheid om te reizen. Je kunt ervoor kiezen om 9 maanden te werken, en 3 maanden op avontuur te gaan. We betalen zelfs je vliegticket! We begrijpen namelijk dat het leven niet alleen om werken draait, maar ook om passies en ervaringen.  

Basisartsen van waarde 

Wij bieden basisartsen volop inspraak in hun werk. We luisteren niet alleen naar je wensen op ontwikkelingsvlak, maar ook op het gebied van beloning. Wil je wel of geen leaseauto? Meer of minder vakantiedagen? Onze waardering voor jouw werk als zorgverlener laten we niet alleen zien op complimentendag. Je ziet het ook terug in je arbeidsvoorwaarden. Wij garanderen altijd een beter pakket samen te stellen met jou, dan je elders krijgt.  

Parallex-image

Een hechte club zorgverleners 

Lead Healthcare bestaat uit zorgverleners in verschillende disciplines. Van basisartsen en verpleegkundigen tot apothekers en apothekersassistenten. We houden ons allemaal bezig met een ander vakgebied, maar we gaan wel voor hetzelfde doel. Een langer, gelukkiger en gezonder leven. Voor iedereen.  

Samen gaan we voor die positieve impact, dus samen vieren we ook alle mooie momenten. Regelmatig organiseren we landelijke en regionale events waar je collega’s kunt leren kennen. Alleen voor basisartsen, of voor onze hele club zorgverleners: als al onze zorgprofessionals en kantoormedewerkers bij elkaar zijn ervaar je de gezelligheid en steun van onze hechte club. 

Werken via Lead Healthcare in 6 stappen

 • Solliciteren: pas jij bij de openstaande vacature?
 • Kennismaken: wie ben jij? Wie zijn wij? En wat kan Lead Healthcare voor jou betekenen?
 • Een warm welkom en de start van je onboarding: ons bedrijf beter leren kennen!
 • Je eerste opdracht: starten op een nieuwe werkplek. Nieuwe ervaringen, nieuwe mensen!
 • Persoonlijk contact met je teammanager: hoe gaat het met je? Hoe vind je de opdracht?
 • Ontwikkeling: waar heb je behoefte aan? Wat zou je willen bereiken?