World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Avontuur, daar was Diana als klein meisje al naar op zoek. Toen ze als tiener een scooter kreeg, was ze jaloers op de stoere Honda bromfiets van haar broer. Het snelle schakelen en het gevoel van vrijheid. Dat trekt Diana aan. Achterop zitten is niks voor haar. Ze heeft liever zelf de touwtjes in handen. Inmiddels vindt Diana de uitdaging niet alleen tijdens het motorrijden, maar ook in haar werk. Elke dag in een andere apotheek met de volle aandacht voor een patiënt. Dan is Diana op haar best. Ze neemt ons mee in haar verhaal.

Na negen jaar als apothekersassistente verloor ik de passie voor het vak. Waar ik voorheen altijd enthousiast was, was nu elke dag hetzelfde. Ondertussen leerde ik mijn vriend kennen. Een stoere man met dezelfde passie voor motors. Hij behaalde zijn motorrijbewijs en ik werd jaloers. Slechts één keer heb ik achterop gezeten. Ik wist het gelijk, achterop zitten is niks voor mij. Ik rijd liever zelf de vrijheid tegemoet. Toch twijfelde ik over het behalen van mijn rijbewijs door het lange traject, telkens verzon ik een nieuw smoesje.  

Op een dag kreeg ik het beste cadeau ooit van mijn vriend. Er stond een motor voor de deur. M’n vriend zei: “En nu ga je rijles nemen, er zijn geen smoesjes meer.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik behaalde mijn rijbewijs en ik leefde helemaal op. Ik had nog maar twee dagen mijn rijbewijs op zak toen ik voor een motorreis naar Luxemburg vertrok. Ik gooi mezelf graag in het diepe. Niet alleen met reizen, maar ook in mijn werk.  

De liefde voor het vak terug 

Mijn passie ging zo ver dat ik stopte als apothekersassistente. Ik maakte van mijn hobby mijn werk en begon in een motorkledingzaak. Na enige tijd begon het weer te kriebelen. In de apotheek lag toch mijn kennis en ervaring. Waar ik voorheen behoefte had aan vastigheid en een gespreid bed, was dat na het behalen van mijn motorrijbewijs compleet anders.  

Ik wilde niet alleen op de motor snel schakelen, maar ook in mijn werk. Ik besloot weer als apothekersassistente aan de slag te gaan. Alleen dit keer bij Lead Healthcare, dit bleek voor mij de gouden zet. Soms wissel ik dagelijks van apotheek. De afwisseling maakt dat ik mijn werk leuker vind dan ooit tevoren. Door het motorrijden is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik kan de hele wereld aan. Met die mindset sta ik nu dagelijks met plezier in de apotheek. Elke dag loop ik tegen nieuwe uitdagingen aan. Echt iets kunnen bijdragen, geeft mij energie. 

Oog voor de patiënt 

In mijn ogen schort het soms aan aandacht voor de patiënt. Apotheken zijn met van alles bezig en verliezen de patiënt uit het oog. Als ik in een nieuwe apotheek kom, laat ik alles los. De patiënt is voor mij het enige dat telt. Mijn doel? Iemand het gevoel geven dat hij gehoord wordt.  

Elke dag weer word ik warm ontvangen en gewaardeerd. Voor één dag ben ik echt van toegevoegde waarde. Dat vind ik bijzonder. Je geeft een apotheek ademruimte door echt iets toe te voegen. Gestructureerd en opgeruimd, dat typeert mijn manier van werken. Als ik zie dat het beter kan, trek ik alle lades open. Binnen no-time ligt alles grijpklaar. Hierdoor kan ik samen met mijn collega’s weer vol focussen op de patiënten. 

Bij Lead Healthcare krijg ik de ruimte 

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Die vraag stelde Lead Healthcare aan mij tijdens het eerste gesprek. Het voelde als een warm bad. Ik heb nog nooit bij zo’n groot bedrijf gewerkt en tegelijkertijd zoveel persoonlijke aandacht ontvangen. Ik ben niet gewoon één van de collega’s, maar gewoon Diana.  

Bij Lead Healthcare heb ik de liefde voor het vak teruggevonden. Ik ben vrij om mijn eigen invulling te geven aan mijn werk. Ze geven me de ruimte en daar houd ik van. ‘s Ochtends stap ik vol energie op mijn motor en rij ik een nieuwe uitdaging tegemoet. Lead Healthcare is gestructureerd en heeft een hart voor de zorg. Dat maakt ons de perfecte combinatie! 

“Lead Healthcare is gestructureerd en heeft een hart voor de zorg. Dat maakt ons de perfecte combinatie!”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen