World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Met het ontdekken van de wereld begon Martha al toen ze klein was. Toen ze van dichtbij zag wat een betrokken huisarts voor een familie kan betekenen, wist ze het zeker. Martha wordt huisarts, maar wel op één voorwaarde. Haar vrijheid en het reizen wil ze nooit opgeven. Martha vertelt hoe ze haar passie voor reizen combineert met haar droom om huisarts te worden.

De wil om te reizen zit bij onze familie in het bloed, bij mijn moeder in het bijzonder. Als kind maakte ik al bijzondere reizen. Mijn klasgenoten gingen kamperen in Frankrijk, maar wij gingen zeilen in Noorwegen of naar Syrië. Het gevoel van vrijheid en kunnen gaan en staan waar je wilt trekt mij. Dat heb ik van mijn moeder. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik een jaar gaan backpacken. Het idee om huisarts te worden spookte daarnaast nog steeds door mijn hoofd. 

Van dichtbij heb ik de toegevoegde waarde van een betrokken huisarts leren kennen. Mijn moeder werd ziek en onze huisarts was vanaf moment één een enorme steun. Opeens zag ik een hele andere kant van de zorg die ik heel bijzonder vond. Toen wist ik het zeker: ik word huisarts. 

De gelijkenissen  

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe iemand denkt en wat diegene beweegt. Iedereen is uniek. Je krijgt een inkijkje in iemands leven. Dit is wat mij zo trekt in zowel het reizen als in het werk als huisarts. Je leert continu nieuwe mensen kennen. Of ik nou in mijn bus door Europa tour of een gesprek heb met een nieuwe patiënt. Van een klik met iemand krijg ik enorm veel energie.  

Als ik op reis ben kom je dagelijks een allerlei mensen tegen. Als huisarts ervaar ik dit ook zo. Van jong tot oud en hele diverse problemen. Dat drijft mij als arts. Vroeger had ik zelf een hele fijne huisarts waar ik altijd met een prettig gevoel naartoe ging. Zo’n arts wil ik voor anderen zijn. Mensen beschrijven mij als open en met een luisterend oor. Zowel voor collega’s als patiënten wil ik benaderbaar zijn. Verder ben ik vooral pragmatisch, misschien wel door mijn Amsterdamse bloed. Ik ben een aanpakker. Dat kenmerkt mijn manier van werken.  

Mijn volgende halte 

Mijn huisartsendroom stond mijn reislustigheid niet in de weg. Vanaf moment één ben ik het gaan combineren. Tijdens mijn studie Geneeskunde besloot ik mijn coschappen te lopen in Afrika.  

Al snel kwam ik erachter dat ik werken leuk vind, maar ook waarde hecht aan mijn vrije tijd. 

En de behoefte om veel van de wereld te zien heeft me nooit losgelaten. Daarom ga ik voordat ik volgend jaar aan mijn specialisatie tot huisarts begin nog een aantal maanden op reis. Eerst ga ik samen met mijn vriendin met een 4x4 en een tent op het dak twee maanden door Namibië en Zuid-Afrika reizen. Tussendoor kom ik thuis om te solliciteren voor de opleiding. Vervolgens zetten we de reis voort met een oud Volkswagen busje door Europa. Op reis met een huisje op wielen, dat is pas écht vrijheid! 

Spannend, maar ook goed voor mijn mindset. Eerst dacht ik dat ik na een reis al mijn kennis kwijt zou zijn. Nu denk ik dat het goed is om soms even niet te werken. Rust en tijd om te bedenken wat je echt wilt is ook belangrijk. Als je arts wilt worden zit je al snel in een trein die maar doordendert, je kan ook even uitstappen. En dat is precies wat ik af en toe doe. 

Een werkgever die dromen stimuleert 

Met mijn doel helder voor ogen was ik op zoek naar meer ervaring in de ouderengeneeskunde. De flexibiliteit die mij in het reizen trekt zocht ik ook in een werkgever. Via via hoorde ik over Lead Healthcare. Door het persoonlijke contact en de interesse in mij was ik verkocht. Persoonlijk, meedenkend en makkelijk benaderbaar. Ik zie Lead Healthcare als het zorgbedrijf van de toekomst. Zij geloven dat je een betere dokter bent als het goed gaat met jou. Die visie voel je in alles wat ze doen. Door vrijheid en flexibiliteit in mijn baan gaat het goed met mij. En dat is precies wat Lead Healthcare mij biedt.  

Toen ik ze vertelde dat ik na deze opdracht wilde gaan reizen reageerden ze verrassend goed. Ze waren oprecht blij dat ik mijn dromen naleef, ook als dat betekent dat ik uit dienst ga. Dat vind ik bijzonder. 

“Als arts zit je al snel in een trein die doordendert. Je moet durven uitstappen.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen