World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Zorgzaam en behulpzaam. Door haar karakter was iedereen er vroeger al van overtuigd dat ze later in de zorg zou gaan werken. In het laatste jaar VWO kwam Pheck Hwa hier zelf pas achter. Ze stelde zichzelf een doel. Als ze cum laude slaagde zou ze geneeskunde gaan studeren. Ze slaagde met vlag en wimpel tegen eigen verwachting in. Nu heeft ze een geneeskunde-diploma op zak en zoekt ze naar een specialisatie die bij haar past. Pheck Hwa neemt ons mee.

Mijn studie geneeskunde ging mij moeilijker af. In mijn tweede jaar begonnen de twijfels. Past dit echt bij mij? Mijn creatieve kant nam de overhand. Ik ging naar open dagen van de kunstacademie. Ik zocht zekerheid en wist dat ik dat daar niet zou krijgen. Daarom besloot ik mijn studie geneeskunde af te maken. Een keuze waar ik nog steeds volledig achter sta. De creativiteit vind ik terug in de zorg op maat. De zoektocht naar datgene wat het beste bij de patiënt past zie ik als een creatief proces. Ik raak geïnspireerd door het kleurrijke palet aan mensen dat ik tegenkom in het vak.  

Vier banen tegelijk 

Na mijn studie werkte ik in de jeugdgezondheidszorg. Deze baan hield ik aan terwijl ik in een huisartsenpraktijk begon. Daarnaast had ik nog 2 banen in de zorg, onder andere in de bedrijfsgeneeskunde. Een leerzaam jaar. Zo zou ik het omschrijven. Werd ik er gelukkig van? Dat niet. Ik verwachtte een eureka-moment in de huisartsenpraktijk. Ik twijfelde aan alles en begon mijn zoektocht online.  

Gevarieerde werkplekken, scholing en intervisie. Daar was ik naar op zoek bij een nieuwe werkgever. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen, Lead Healthcare stimuleert dat. Dat zorgde voor een klik vanaf moment één. Geïnteresseerd, nieuwsgierig en enthousiast. Zo ervaarde ik de communicatie tijdens mijn sollicitatie bij Lead Healthcare. Daarin is in anderhalf jaar nog niks veranderd. Bij Lead Healthcare kreeg ik de ruimte om verschillende specialismen te ervaren. Zo heb ik een jaar in een verpleeghuis gewerkt. Zo kwam ik erachter dat dit wel eens mijn specialisme zou kunnen zijn. 

Wat kan ik voor jou doen? Zo eindigt elk gesprek met Lead Healthcare. Niet alleen vragen, maar actie ondernemen. Dat typeert Lead Healthcare. De scholing is niet alleen inhoudelijk, maar ook gericht op skills. Feedback geven en ontvangen is daar een voorbeeld van. Intervisie was voor mij een must. Samen met artsen en een intervisiecoach heb je een vertrouwelijk gesprek. Ze creëren een veilige sfeer, hierdoor is iedereen open en eerlijk. 

Een duidelijk doel 

Wil ik werken als huisarts of als specialist ouderengeneeskunde? Ik heb keuzestress. Eén ding wist ik zeker. Ik wilde ervaring opdoen als arts-assistent vertrouwensarts bij Veilig Thuis. Waarom? Ik merk dat mensen snel misvattingen kunnen hebben. Ik wil verder kijken en tot de kern van het probleem komen door mijn onderbuikgevoel volgen. Slechts een paar regio’s van Veilig Thuis werken met arts-assistenten. Ik was vastberaden en Lead Healthcare stond achter mij. Ik wilde daar ervaring opdoen via Lead Healthcare. Het was een uitdaging, maar het is ons gelukt. Zowel Veilig Thuis als Lead Healthcare stonden open voor een nieuwe samenwerking.  

Negen maanden ga ik daar aan de slag, daarna hoop ik eruit te zijn. Wordt het de opleiding tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde? In beide gevallen moet ik stoppen bij Lead Healthcare. Ze zien het als een succes als ik weet wat ik wil, ook als dat betekent dat ik dan mijn eigen weg ga. Hun visie zie ik terug in alle lagen van de organisatie. Iedereen gelooft in mij en in de manier van werken. Iedereen gunt elkaar alles. Dat vind ik bijzonder. 

“Lead Healthcare zet zich in mijn doel te bereiken, ook als dit in eerste instantie buiten handbereik ligt.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen