World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

De alfa kant lag haar beter. Daar was Estelle van overtuigd. Ze begon de studie Russisch en daarna Europese studies. Meer zekerheid en uitdaging gaf de doorslag om uiteindelijk toch geneeskunde te gaan studeren. Tijdens haar studie had ze een duidelijk doel. Estelle wilde dermatoloog worden. Ze deed hiervoor de nodige ervaring op tijdens haar coschappen en stages. De twijfel sloeg toe en ze begon haar zoektocht. Inmiddels is Estelle vastberaden en heeft ze een doel voor ogen. Estelle vertelt over het pad dat zij bewandelde.

Op de middelbare school was ik ervan overtuigd dat de bèta kant niks voor mij was. Creatief en geïnteresseerd in literatuur. Dat was de reden dat ik voor de studie Russisch koos. De studie Europese studies volgde en toen begon ik te twijfelen door de baanzekerheid. Ik besloot een hele andere kant op de te gaan. Ik ging geneeskunde studeren. Achteraf een hele goede keuze. Ik haal enorm veel plezier uit het vak. Elke dag opnieuw. 

Toen begon de keuzestress weer. In welke richting wil ik mij specialiseren? Ik was ervan overtuigd dat ik dermatoloog wilde worden. Mijn hele studie richtte ik in met dit doel in mijn achterhoofd. Eenmaal in de praktijk aangekomen miste ik het klinisch redeneren. Voor mij reden genoeg om op zoek te gaan naar een andere specialisatie. Ik kwam uit bij Lead Healthcare. Daar kreeg ik de kans om met behulp van een coach een passende specialisatie te vinden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik begin over 2 maanden aan de studie bedrijfsgeneeskunde.  

Meteen aan de slag 

Mijn eerste gesprek met Lead Healthcare was online door Covid. Open, gezellig en oprechte interesse. Zo zou ik het eerste gesprek omschrijven. Ik sprak mijn wensen uit en Lead Healthcare gaf aan wat zij voor mij konden betekenen. Wat mijn wensen waren? Een uitdagende werkplek buiten het ziekenhuis. Ouderengeneeskunde, revalidatiegeneeskunde of psychiatrie wilde ik proberen. Ik zat nog tussen de verhuisdozen toen mijn telefoon ging. Ze hadden een leuke opdracht voor me gevonden. Veel sneller dan verwacht. Ik was enthousiast en startte vrijwel meteen bij een psychiatrische kliniek voor ouderen.  

De collega’s, het vakgebied en de patiënten. Ik dacht dat ik helemaal op mijn plek zat tot de twijfel weer toesloeg. Mijn manager stelde een kennismaking met de loopbaancoach voor. Nog een gesprek en een aantal intervisie-avonden later was ik eruit. Ik word bedrijfsarts. Het kijkje dat je krijgt in mensen hun leven, de afwisselende plekken en dichtbij de patiënten staan. Dat trekt mij aan. Helaas betekent het begin van de opleiding wel dat ik Lead Healthcare ga verlaten. 

Toegankelijke managers 

Het gevoel dat je gezien wordt en dat ze alles voor je over hebben had ik vanaf dag één. Ik ben niet zomaar een nummer. Energie en tijd. Dat hebben ze altijd voor je. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je meteen bij ze terecht en denken ze met je mee. Enthousiast, bevlogen en altijd bereid om je te helpen. Dat is mijn manager Bart.  

Tijdens mijn opdracht vermoedde ik op een avond dat ik covid-19 had. Bart stond ‘s avonds gelijk voor me klaar en heeft alles geregeld. Die betrokkenheid vind ik bijzonder en ga ik missen. Of je nog middenin je zoektocht zit of al een helder doel voor ogen hebt. Ik raad Lead Healthcare aan iedereen aan.  

“Het gevoel dat je gezien wordt en dat ze alles voor je over hebben had ik vanaf dag één.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen