World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

IT ondersteuning in uw ziekenhuis(apotheek)

IT Consultants met de ervaring van zorgprofessionals

Als ziekenhuis(apotheek) hoef je niet alleen zorg te dragen voor patiënten, maar ook voor de software. De implementatie en het onderhoud van een IT-systeem in ziekenhuizen is uitdagend. Dat begrijpen we bij Lead Healthcare als geen ander. De wens voor het optimaliseren en implementeren van IT-systemen is aanwezig in een ziekenhuis(apotheek), maar voldoende mankracht, tijd of expertise misschien niet. Onze deskundige zorgprofessionals zijn er om te helpen bij het implementeren van nieuwe zorgapplicaties of het verbeteren van bestaande processen. Lead Healthcare brengt zorg en IT samen.

Hulp nodig bij implementatietrajecten?

Ben je op zoek naar ondersteuning bij een implementatietraject in het ziekenhuis of in de apotheek? Lead Healthcare is de schakel tussen zorg en IT. Voor we bij jou aan de slag gaan, bespreken we eerst welke interne capaciteiten er bij jou beschikbaar zijn. Daarna pakt niet zomaar een zorgprofessional het traject op, maar iemand met ervaring in diverse zorginstellingen en eerdere implementatietrajecten. Onze professionals kennen de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Al onze professionals zijn opgeleid in onder andere HiX, Agile Scrum 2, Prince 2 en diverse soft skills.

Succesvol implementeren van zorgsoftware

Wij begrijpen dat een succesvolle implementatie meer is dan alleen het installeren van software. Met onze uitgebreide diensten ontzorgen wij ziekenhuizen van A tot Z. Schakel onze betrokken IT consultants in bij alle fases van een implementatietraject:

1.     Inrichting: ondersteuning bij het inrichten van de zorgapplicatie. Zo sluit de inrichting naadloos aan bij de behoeften van de zorginstelling. Van onze experts kun je een optimale configuratie verwachten. 

2.     Testen: voordat een nieuw IT-systeem live gaat, is uitgebreid testen van cruciaal belang. Samen met het ziekenhuis voeren wij tests uit. Zo voorkomen we fouten en zorgen we dat de patiëntenzorg niet wordt verstoord.

3.     Opleiden en implementatie: van onze professionals kun je begeleiding bij elke stap verwachten. Samen zorgen we voor een soepele overgang met minimale onderbrekingen.

4.     Kennisoverdracht: we geloven in empowerment. Daarom dragen we na de implementatie onze kennis over op het interne team. Zo kan de zorgapplicatie zelfstandig beheerd worden.

Een zorg IT consultant die perfect aansluit bij jouw IT project.


OptiSupport: ondersteuning bij EPD/AIS implementatie

De implementatie van een nieuwe versie van het elektronisch patiëntendossier (EPD) of apotheek informatiesysteem (AIS) is tijdrovend en uitdagend. Onze OptiSupport professionals zijn (ziekenhuis)apothekers met ervaring in de apotheek én met de inrichting van het EPD en AIS. Zij kunnen zowel op strategisch niveau adviseren over de inrichting van het EPD en het AIS, als operationele ondersteuning bieden om de werkdruk in de apotheek te verlagen.

 Onze OptiSupport apothekers hebben kennis van en ervaring met verschillende informatiesystemen, waaronder HiX, Epic & Nexus.

 

OptiStock: voorraadoptimalisatie voor apotheken door apothekers

Een goed voorraadbeheersysteem heeft een positieve impact op de klanttevredenheid én het levert financiële voordelen. OptiStock is de hiervoor de oplossing. Het algoritme rekent met gegevens uit het apotheekinformatiesysteem en houdt rekening met alle factoren die ertoe doen. De vraag naar producten, de populatie van de apotheek, de huidige voorraad, de inkoopafspraken én de voorwaarden van verzekeraars. Met deze informatie kan het systeem geautomatiseerd voorspellingen doen over de optimale voorraad voor jouw apotheek.

Op zoek naar ondersteuning?

Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken wat wij voor jouw zorginstelling kunnen betekenen. Wij denken graag met je mee.

Neem contact op

Dienstverlening IT Consultancy:

 • UMC & ziekenhuizen
 • Apotheken
 • Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg
 • Huisartsenzorg
 • Geestelijke Gezondheidszorg
 • Gehandicaptenzorg

Maximale ondersteuning, minimale verstoring

Samenwerken met Lead Healthcare betekent een soepele overgang naar nieuwe IT-systemen. En dat gecombineerd met minimale verstoring van de dagelijkse activiteiten. Ons doel is om ziekenhuizen te ondersteunen, maar bovenal te laten groeien in een steeds veranderend zorglandschap.

CASE: Van HiX 6.1 naar HiX 6.3

Een nieuwe HiX versie implementeren is uitdagend en tijdrovend. Van het testen van functionaliteiten tot het controleren van processen. Ervaring als zorgprofessional is volgens ons een must voor een soepele overgang. Het Antoni van Leeuwenhoek schakelde de hulp van één van onze professionals in bij de overgang van HiX 6.1 naar HiX 6.3. Ziekenhuisapotheker Krista vertelt over dit IT-project.

Onze professionals hebben ervaring met Nexus, CATO en diverse modules van HiX (Chipsoft).

IT Consultants met zorgervaring

 • Autorisaties
 • Apotheek Bereidingen
 • Apotheek Logistiek
 • Behandeling
 • Clinical Rules
 • EPD A-team
 • EVS (VMO/VCMO inrichting & medicatieverificatie)
 • GDS (Baxter)
 • Infusie
 • Openbare en poliklinische apotheek
 • VTGM

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8

Beste Werkgever beoordeling door collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals

Een greep uit onze opdrachtgevers

Lead Healthcare begrijpt met welke uitdagingen zorginstellingen worden geconfronteerd. Van geschikte zorgprofessionals tot uitdagende IT projecten. Daarom brengen wij zorgprofessionals en zorginstellingen samen die écht bij elkaar passen. Zij gingen je voor:

Werken met Lead Healthcare

Van organisatorische tot personele vraagstukken van zorginstellingen, Lead Healthcare is jouw partner in de zorg.

Meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zorginstelling? Wij staan voor je klaar.

Neem contact op
 • Zorgprofessionals met een ondernemende mentaliteit

  Onze mensen hebben een hart voor zorg en zijn gemotiveerd om het anders, beter en sneller te doen.

 • Een duurzame samenwerking

  We evalueren regelmatig met onze opdrachtgevers om de samenwerking en resultaten te bevorderen.

 • Ondersteuning op maat

  De organisatie en wensen kennen. Alleen zo kunnen wij het meeste betekenen. En dat streven we na.

 • Persoonlijk contact

  De communicatie met Lead Healthcare is altijd persoonlijk, snel en professioneel.