World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Lead Healthcare doet net even meer. Onze zorgprofessionals bieden niet alleen ondersteuning, maar kunnen hun kennis en ervaring ook inzetten om te adviseren tijdens EPD/AIS implementatietrajecten. Zodat (her)implementaties zo soepel mogelijk verlopen, en zorgprocessen optimaal worden ondersteund. Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) schakelde de hulp in van onder andere Lead Healthcare bij de overgang van HiX 6.1 naar HiX 6.3.

HiX update: een complexe zaak 

Voor het AVL stond er op 3 februari 2023 een overgang van HiX 6.1 naar HiX 6.3 op de planning. Een nieuwe versie implementeren is uitdagend en tijdrovend: functionaliteiten moeten worden getest, processen gecontroleerd en waar nodig bijgeschaafd. Al ervaring hebben met een groot project als dit als (ziekenhuis)apotheker is een groot voordeel om zo de overgang soepel en veilig te laten verlopen. Daarom heeft het AVL Lead Healthcare benaderd. Na een uitgebreide kennismaking is ziekenhuisapotheker Krista van Steeg gestart ter ondersteuning van de ziekenhuisapotheek bij deze HiX 6.3 migratie.

Problemen prioriteren en risico’s signaleren

Krista begeleidde een team apotheekmedewerkers gedurende het hele traject voor de migratie van HiX. Hierdoor had o.a. de verantwoordelijk ziekenhuisapotheker van het domein ICT voldoende tijd voor overige reguliere werkzaamheden in de ziekenhuisapotheek.

Vanuit eerdere HiX implementaties had Krista voldoende ervaring en was zij daarom goed in staat problemen te prioriteren en risico’s te signaleren, waardoor het project geen onnodige vertraging opliep. Daarnaast onderhield zij het contact met de verantwoordelijk ziekenhuisapotheker over de voortgang van de migratie, en fungeerde zij als schakel tussen de projectleiding en het apotheekteam.

Snel en efficiënt

Het voordeel van een ziekenhuisapotheker met ervaring met implementatietrajecten én met werkervaring in de praktijk is dat zij in staat zijn om belangrijke besluiten uit handen te kunnen nemen waardoor het traject snel en efficiënt verloopt en zij andere collega’s kunnen ontlasten.

Hoe Krista het project heeft ervaren? Vanaf dag één voelde zij zich echt onderdeel van het team. Het was een uitdaging waar ze er wel meer van wilt, en nu ondersteund zij in het UMC Utrecht!

Multidisciplinaire projecten

Krista van Steeg krijgt energie van uitdagende, multidisciplinaire projecten. Het continu schakelen met artsen, verpleegkundigen en andere specialisten: het ondersteunen in een diverse kring. De opdracht bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis was een schot in de roos. Nu doet ze een soortgelijke opdracht bij het UMC Utrecht.