World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Krista van Steeg was van jongs af aan al zorgzaam. Een baan in de zorg lag dan ook voor de hand. Gewoon omdat ze graag mensen helpt. Bij geneeskunde wordt ze uitgeloot, maar bij de pakken neerzitten is niks voor Krista. Ze begint aan de studie Farmacie en vindt daar haar draai. Zo vindt ze haar nieuwe passie. Dit geeft ze steeds meer vorm, totdat ze heeft gevonden waar ze écht energie van krijgt. Krista is nu ziekenhuisapotheker bij Lead Healthcare en draagt bij aan uitdagende projecten. Ze neemt ons mee in haar verhaal.

Uitgeloot voor geneeskunde

Na de middelbare school wist ik nog niet wat ik wilde studeren. Bèta vakken daarentegen vond ik uitdagend, dus was de keuze voor geneeskunde snel gemaakt. Toen ik daar werd uitgeloot ben ik gaan kijken wat nog meer in dat straatje past. Zo kwam ik uit bij Farmacie, dit bleek mij op het lijf geschreven. Je hebt veel verschillende apothekers, maar iedereen is precies. En laat ik dat nou ook zijn. Bovendien werk je als apotheker ook in de zorg en ben je onderdeel van een behandelteam, maar heb je minder direct patiëntcontact.

In mijn studententijd woonde ik in Utrecht. Ik ben in de buurt opgegroeid en voelde me hier thuis. Na mijn studie ben ik verhuisd naar Venlo voor mijn werk als projectapotheker. Na één jaar als projectapotheker gewerkt te hebben, begon het te kriebelen. Ik besloot mezelf weer opnieuw uit te dagen, dit keer met de opleiding tot ziekenhuisapotheker. In de openbare apotheek voelt het meer als je eigen bedrijf. En juist dat past minder bij mij. Waar ik wél veel energie van krijg? Het continu schakelen met artsen, verpleegkundigen en andere specialisten. Zo ondersteun ik een hele diverse kring in hun hulpvragen.

Een gezonde werk-privé balans

Ondertussen ben ik een aantal keer verhuisd. Van Venlo naar Nijmegen en van Nijmegen naar Deventer. Nadat ik bijna elke provincie heb gezien ben ik weer in Utrecht beland. Voor de liefde én mijn andere dierbaren. Geruime tijd reisde ik dagelijks vanuit Utrecht naar Almelo voor mijn werk als ziekenhuisapotheker. Vroeg opstaan, lang reizen, werken, lang reizen en laat thuiskomen. Om vervolgens uitgeput op de bank te ploffen en weer vroeg te gaan slapen voor de volgende dag. Toen ontdekte ik dat een gezonde werk-privé balans voor mij erg belangrijk is.

Eén ding wist ik zeker: dit kon zo niet langer. Ik heb gelijk actie ondernomen. Ik sprak een andere ziekenhuisapotheker die bij Lead Healthcare werkte en toevallig 100 meter verderop woonde. Tijdens een kop koffie stak ze me aan met haar enthousiasme over haar werkzaamheden. Ik hakte de knoop door en begon bij Lead Healthcare. Dat was het begin van een gezonde werk-privé balans.

Schot in de roos

Ik had altijd het beeld bij Lead Healthcare dat je als ziekenhuisapotheker voor hele korte opdrachten werd ingezet. En dat je daardoor een minder persoonlijke band met je collega’s op je opdracht zou opbouwen. Niets was minder waar. Mijn eerste opdracht was gelijk een schot in de roos. Bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis haakte ik aan voor de migratie van een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem. Vanaf dag één voelde ik me echt onderdeel van het team. Ik heb me geen moment een ‘externe’ collega gevoeld. Van de etentjes met mijn collega’s tot het krijgen van een kerstpakket. Los van mijn collega’s kreeg ik veel energie van het project. Het was een multidisciplinair project waarbij ik veel moest samenwerken met specialisten en andere collega’s binnen het ziekenhuis. Van het verlagen van de werkdruk bij een andere ziekenhuisapotheker tot het helpen van artsen met vraagstukken. Ik voel me goed als ik van toegevoegde waarde ben.

Mijn eerste opdracht beviel zo goed dat ik inmiddels een soortgelijke opdracht heb in het UMC Utrecht. Lead Healthcare gaf mij de vrijheid om een eigen opdracht aan te dragen. Ik krijg echt de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind én waar ik goed in ben. Zo pas ik mijn opgedane kennis weer toe bij een nieuwe opdrachtgever. 

Een georganiseerde ziekenhuisapotheker

Wat voor ziekenhuisapotheker ik ben? Heel collegiaal en behulpzaam. Ik kom altijd mijn afspraken na. Op chaos zal je mij niet snel betrappen, ik vind het fijn om alles te organiseren. Mijn kracht ligt bij het samenbrengen van mensen. Op het moment dat er veel ruis ontstaat over bepaalde zaken en mensen langs elkaar heen praten beleef ik mijn topsport moment in de zorg. Ik bewaar de rust en roep iedereen samen. Dat kost op dat moment misschien even tijd, maar is uiteindelijk veel efficiënter. Zo kijken we binnen no-time allemaal weer dezelfde kant op.

“Bij Lead Healthcare zit ik helemaal op mijn plek.”

Een belangrijk stukje communicatie

Inmiddels is mijn werk-privébalans een stuk beter. Ik heb meer ruimte in mijn hoofd om leuke dingen te ondernemen in mijn vrije tijd. Zo probeer ik graag nieuwe recepten uit in de keuken en vind je me drie keer per week in de sportschool. Waar ik voorheen vooral gefocust was op bijkomen in mijn vrije tijd, focus ik nu vooral op leuke dingen. Want juist daar krijg ik extra energie van. Echt toekomstplannen qua werk heb ik momenteel niet. Eens in de zoveel tijd sta ik even stil bij de volgende vraag: ben ik gelukkig met wat ik nu doe? Is het antwoord ja? Dan ga ik gewoon lekker verder!

Lead Healthcare vindt een goede werk-privé balans net zo belangrijk als ik. Bij een nieuwe opdracht gaan ze altijd met je in overleg. Het is het stukje communicatie dat van Lead Healthcare zo’n fijne opdrachtgever maakt. Bovendien vind ik het een verrijking dat ik nu ook andere apothekers spreek. Het wereldje van ziekenhuisapothekers is niet zo groot en ik ken mijn collega-ziekenhuisapothekers van Lead Healthcare al van mijn studie. Tijdens de sociale activiteiten die Lead Healthcare organiseert spreek ik nu bijvoorbeeld ook openbare apothekers. Het is leerzaam om ook van hun te horen waar ze tegenaan lopen of hoe ze dingen aanpakken. Kortom, bij Lead Healthcare zit ik helemaal op mijn plek.

Meer lezen

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen