World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Mike is arts, maar dan wel op de manier waar hij gelukkig van wordt. Voor hem geen 7-daagse werkweken meer. Mike had zijn doel helder voor ogen: internist worden. Inmiddels heeft hij dit doel losgelaten en doet hij alleen nog maar waar hij echt energie van krijgt. Want als je je blind staart op een doel, vergeet je al het moois er omheen. Met dit in zijn achterhoofd werkt hij nu als ANIOS ouderengeneeskunde én als teammanager. Mike vertelt zijn verhaal.

Op de middelbare school werd ik blij van biologie. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de drang om mensen te helpen heb ik van mijn vader geërfd. Die combinatie maakte dat ik biologiedocent of arts wilde worden. Toen ik erachter kwam dat ik het in mijn mars had om arts te worden, was de keuze snel gemaakt. Bij de werktijden en werkdruk stond ik niet stil. 

Zo gezegd, zo gedaan: ik werd arts. Na mijn studie geneeskunde heb ik 2,5 jaar op de interne geneeskunde gewerkt in het ziekenhuis. Een afdeling waar het draait om nadenken in plaats van snijden. Ik kreeg energie van de complexiteit, maar niet van de werkdruk. Al snel maakte ik 7-daagse werkweken met veel nachtdiensten. Ik deed er alles aan om internist te worden. Mijn zus kreeg kinderen en in één jaar zag ik mijn nichtjes slechts twee keer. Dat was voor mij het kantelpunt. Ik wilde arts zijn, maar wel op mijn manier.  

Grip op mijn agenda  

Ik nam ontslag en gaf mezelf de tijd om te solliciteren en om me heen te kijken. Wil ik wel arts blijven? Die gedachte spookte zelfs even door mijn hoofd. Totdat ik Lead Healthcare online tegen kwam. Ik was gelijk enthousiast. Samen gingen we op zoek naar een werkplek waar ik wel gelukkig van zou worden. Slechts enkele dagen later werd ik gebeld, ze hadden een passende opdracht voor me. Ik startte in een verpleeghuis voor corona-nazorg. 

De ouderengeneeskunde bleek een match. En dat terwijl ik eigenlijk nooit zoveel met ouderen had. Het ziektebeeld heb ik altijd al interessanter gevonden dan de mens zelf. Ondertussen kreeg ik een nieuwe opdracht in de ouderengeneeskunde bij een kleinere locatie. Eindelijk heb ik grip op mijn eigen agenda. Wat echt af moet doe ik vandaag, de rest komt morgen. Ik werk nog steeds hard, maar heb ook weer tijd voor de jaarlijkse barbecue met vrienden.     

Het leren van grondbeginselen

Ik vind het heerlijk om in het weekend op te staan met het gevoel: wat zal ik vandaag eens gaan doen? Naast mijn werk krijg ik energie van het leren van nieuwe creatieve vaardigheden. Van koken, haken tot het spelen van ukelele. Ik verdiep me eerst in de technieken, om vervolgens zelf te experimenteren. 

Deze creativiteit wil ik ook kwijt in mijn werk. Toen ik gevraagd werd als teammanager van de artsen kon ik mijn geluk niet op. Ik ben de eerste teammanager die zelf ook arts is. Ik krijg energie van het begeleiden van mensen en het verzorgen van onderwijs. Hoe ik dit aanpak mag ik helemaal zelf invullen. Juist dat maakt dat het zo goed bij me past. Wat ik aan andere artsen mee wil geven? Een stukje van mijn relaxte houding. Dan is je batterij ook een stukje voller als je thuiskomt. Als arts is er meer dan je werk, houd het leuk voor jezelf

Een warm bad 

Ik vond Lead Healthcare meteen een interessant bedrijf. Ik wil alle ingrediënten leren kennen die deze organisatie tot een succes maken. Ik zie het als een tomatensoep, wat maakt het zo’n geslaagd recept? Daar achter komen geeft me energie. 

Lead Healthcare voelt als een warm bad. Het is persoonlijk, inspirerend en gezellig. Voorheen in het ziekenhuis mailde je naar HR en had je geen idee wie je mailde. Nu stuur ik een collega een appje. Ik heb behoefte aan verbinding. Je bent niet alleen collega’s, je bent een team. Dát in combinatie met het oog voor persoonlijke ontwikkeling geeft voor mij de doorslag. Je krijgt inzicht in je eigen karakter, de kracht van communicatie en steun. Ze kijken hier hoe je kan groeien als mens én als zorgverlener.  

“Lead Healthcare voelt als een warm bad.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen