Work Happy

Zelfstandig zonder gedoe

Geen bemiddelingskosten, fee of abonnementskosten

Wij bemiddelen zelfstandige zorgverleners in heel Nederland. Werken via Lead Healthcare biedt je als zzp'er leuke voordelen!

Voordelen voor ZZP’ers via Lead Healthcare

  • Wij rekenen géén bemiddelingskosten door aan onze zzp'ers;
  • Wij rekenen géén administratie of contributiekosten;
  • Geen gedoe met facturatie, dit nemen wij uit handen;
  • Jij bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent en hoe jouw rooster eruitziet;
  • Jij bepaalt zelf binnen welke regio je wilt werken;
  • Persoonlijk contact. Wij staan voor je klaar;
  • Bijscholing en advies. Je kunt bij ons groeien als mens en als professional.

600+

zzp'ers

100+

opdrachtgevers

2022

beste werkgever in de zorg

15+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgverleners

Geen bemiddelingskosten, fee of abonnementskosten

Tegenwoordig kiezen steeds meer zorgverleners ervoor om gedeeltelijk of geheel als zzp’er aan de slag te gaan. Begrijpelijk, want werken als zzp’er in de zorg kent veel voordelen. Je hebt alles zelf in de hand: je kiest zelf welke opdrachten je aanneemt en je bepaalt je eigen rooster. Het brengt ook natuurlijk verantwoordelijkheden met zich mee. Van het vinden van opdrachten tot het bijhouden van de administratie: je doet alles zelf.  

Lead Healthcare brengt daar verandering in. Wij hebben een groot, landelijk netwerk van opdrachtgevers in de zorg. Er is altijd een leuke en uitdagende opdracht waar jouw zorghart sneller van gaat kloppen. We koppelen je graag aan een opdrachtgever die bij je past. Daar rekenen we niets voor. Geen fee, geen bemiddelingskosten: het is helemaal gratis. Je maakt eenvoudig gebruik van de Lead ZZP-app, waar je snel en gemakkelijk de diensten uitkiest die voor jou uitkomen in je planning. 

Wanneer je als zzp’er werkt, sta je er bij Lead Healthcare nooit alleen voor. Wij zijn voorstander van persoonlijk contact en staan daarom elke dag voor je klaar. Voor ons hoor je bij ons team van professionele zorgverleners. We werken als collega’s samen aan verschillende zorgtaken en diensten. Dat kan bij verschillende opdrachtgevers, zoals zorginstellingen of in de thuiszorg.  

Geen gedoe met urenregistratie en facturatie 

Wij maken het onze zzp’ers zo makkelijk mogelijk. Je kunt heel eenvoudig openstaande diensten accepteren via onze handige app. Met een klik op de knop heb je er weer een mooie opdracht bij. Via de app kun je ook jouw gewerkte uren invoeren, en jouw geplande diensten en agenda inzien. Wij nemen ook jouw facturatie uit handen en adviseren je daar waar nodig. Onze opdrachtgevers betalen jou rechtstreeks, hierdoor is jouw dienstverlening BTW vrijgesteld. Wel zo voordelig.  
 

Meerdere opdrachtgevers 

Wanneer je als zzp’er werkt, moet je voldoen aan de eisen van de Belastingdienst voor ondernemerschap. Een van de eisen is het werken voor meerdere opdrachtgevers. Wanneer je maar voor één opdrachtgever zou werken over een heel jaar, dan zal de Belastingdienst dat als loondienst kunnen beschouwen. Dan heb je geen recht op ondernemersaftrekposten, en moet er nog loonbelasting en premies volksverzekeringen worden betaald. Dit kan de Belastingdienst op jou gaan verhalen, maar ook op jouw opdrachtgever. Daarom kun je bij Lead Healthcare gemakkelijk bij verschillende opdrachtgevers aan de slag.  

Er zijn geen strikte voorschriften van de Belastingdienst over het aantal opdrachtgevers. De belastinginspecteur mag de regels zelf interpreteren. De een vindt bijvoorbeeld 2 opdrachtgevers per jaar voldoende, de ander vindt dat je zeker 3 opdrachtgevers moet hebben. Dat is aan de inspecteur. Daarom adviseren wij onze zzp’ers om je uren bij minimaal twee tot drie opdrachtgevers te maken. 

Dan moet je er ook nog rekening mee houden dat er niet te veel uren bij dezelfde opdrachtgever wordt gewerkt, en te weinig aan de overige 2 opdrachtgevers. De praktijk leert ons dat je prima 70% van al je werkbare uren bij 1 opdrachtgever kunt besteden. De overige 30% aan werkbare uren moeten dan wel netjes worden verdeeld over de andere 2 opdrachtgevers.  

Als je je houdt aan ons advies (minimaal 3 opdrachtgevers, maximaal 70% van de werkbare uren bij de grootste opdrachtgever) dan zul je geen problemen ondervinden.  
 

Wij bemiddelen zzp'ers die net zo gemotiveerd zijn als wij om het leuker, slimmer en vooral beter te doen. Iedere dag opnieuw.

Scholingsaanbod 

Heb je behoefte aan bijscholing, of wil je een specifieke cursus volgen? Als zzp’er heb je zelf de hand in jouw onderwijs. Jij bepaalt wat je wilt, wij helpen je het mogelijk te maken. Daarom hebben wij speciaal voor onze zzp’ers in de zorg een samenwerking met ISZA-scholingen. ISZA-scholingen biedt trainingen en cursussen speciaal voor zorgverleners, en onze zzp’ers krijgen 10% korting op het scholingsaanbod.