World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

ANIOS Bedrijfsgeneeskunde

Heb jij je studie Geneeskunde afgerond en is het tijd voor de volgende stap in je carrière? Misschien is de bedrijfsgezondheidszorg wel wat voor jou! Als ANIOS bedrijfsgeneeskunde bevorder je de vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers en ontdek je tegelijkertijd of dit specialisme bij je past. Lees hier alles over het beroep of bekijk direct onze ANIOS vacatures.

Wat doet een ANIOS bedrijfsgeneeskunde?

Ga je aan de slag als basisarts in de bedrijfsgeneeskunde, dan zal je focus vooral liggen op het structureel verlagen van verzuim. Je geeft medewerkers praktische adviezen om hun herstelproces te bevorderen en gaat met hen in gesprek over hun werkvermogen en inzetbaarheid. Natuurlijk altijd binnen de wettelijke kaders. Niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever adviseer jij over de beste route naar werkhervatting.

Je beoordeelt ziekteprocessen en behandelingen en overlegt met huisartsen, specialisten en andere behandelaars. Een multidisciplinaire aanpak dus, maar deze complexere casuïstiek maakt het vak leuk en uitdagend. Ook preventieve zorg speelt een belangrijke rol. Op een proactieve manier adviseer je over oplossingen om gezondheidsschade in relatie tot werk te voorkomen. Daarnaast lever je een deskundige bijdrage aan risico-inventarisaties en preventief medisch onderzoek (PMO). Als ANIOS bedrijfsgeneeskunde sta je onder supervisie van een ervaren bedrijfsarts.

Welke werkzaamheden kan je verwachten als arbo-arts?

De werkzaamheden van een ANIOS bedrijfsgeneeskunde zijn zeer divers en zullen variëren per werkgever, maar de volgende taken kan je verwachten:
 • Spreekuur voeren met werknemers die ziek zijn uitgevallen.
 • Uitvoeren PMO.
 • Adviesplannen schrijven over gezondheidskwesties op de werkvloer.
 • Preventiebeleid ontwerpen en implementeren.

Wat kun je leren en ontwikkelen?

 • Communicatieve vaardigheden

  Als arbo-arts is effectieve communicatie met werknemers, werkgevers en andere belanghebbenden van cruciaal belang.

 • Advies- en consultatieve vaardigheden

  Als arbo-arts fungeer je vaak als adviseur voor werkgevers en werknemers over gezondheidskwesties op de werkplek. Het ontwikkelen van sterke advies- en consultatieve vaardigheden is belangrijk om effectieve aanbevelingen te kunnen doen en te zorgen voor de gezondheid en veiligheid van werknemers.

 • Medische kennis en expertise

  Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsgeneeskunde en zorg ervoor dat je kennis van medische aandoeningen en behandelingen up-to-date is.

ANIOS Bedrijfsgeneeskunde salaris

Bij Lead Healthcare kun je rekenen op een uitstekend startsalaris vanaf €5.222,- (op basis van 36 uur per week en incl. 13 maand) als recent afgestudeerd basisarts. Daarnaast krijg je ORT over je volledige uurloon, direct een contract voor onbepaalde tijd en een leaseauto met tankpas die je ook privé mag rijden. Je ontvangt een opleidingsbudget van maar liefst € 3.000,- en coaching om jezelf nog verder te ontwikkelen. Een ander groot voordeel van werken in de bedrijfsgeneeskunde zijn de regelmatige werktijden.

Laat je adviseren!

Kom een kop koffie drinken met één van onze recruiters. Dan bespreken we jouw wensen en ambities en de mogelijkheden bij Lead Healthcare.

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals