World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

ANIOS Verzekeringsgeneeskunde

Werken als ANIOS in de verzekeringsgeneeskunde is divers en leerzaam. Misschien ben jij er tijdens je studie Geneeskunde wel achter gekomen dat de werkomgeving van een ziekenhuis en de onregelmatige diensten niet goed bij jou passen. Je wil een betere werk/privé balans en oriënteert je op de mogelijkheden voor basisartsen buiten het ziekenhuis. Ga dan aan de slag als ANIOS verzekeringsgeneeskunde en doe waardevolle werkervaring op terwijl je ontdekt of dit specialisme bij je past. Lees hier alles over het beroep of bekijk direct onze ANIOS vacatures.

Wat doet een ANIOS verzekeringsgeneeskunde?

Verzekeringsgeneeskunde is waar geneeskunde en de maatschappij samen komen. Als ANIOS verzekeringsgeneeskunde help je mensen met een ziekte of beperking naar een gezonde (werk)toekomst. Je houdt je niet alleen bezig met hun gezondheid, maar ook met wat die betekent voor hun maatschappelijk functioneren. Als verzekeringsarts adviseer je mensen om te zien wat hun mogelijkheden (nog) zijn op het gebied van werk. En als werken niet mogelijk is, bied je hen de zekerheid van een inkomen door een uitkering. Je beoordeelt zorgvuldig hoe belastbaar mensen zijn en wat hun arbeidsvermogen is. Je werkt vaak samen met collega-artsen, arbeidsdeskundigen, re-integratiebegeleiders en sociaal-medisch verpleegkundigen. Als ANIOS werk je onder supervisie van een ervaren verzekeringsarts.

Welke werkzaamheden kan je verwachten in de verzekeringsgeneeskunde?

De werkzaamheden van een ANIOS verzekeringsgeneeskunde zijn zeer divers en zullen variëren per organisatie, maar de volgende taken kan je verwachten:
  • Spreekuur draaien.
  • Diagnoses en sociaal medische beoordeling uitvoeren.
  • Lichamelijk onderzoek.

Wat kun je leren en ontwikkelen?

  • Diagnostische Vaardigheden

    Je leert hoe je de gezondheid van cliënten zowel fysiek als mentaal kunt onderzoeken en problemen kunt diagnosticeren.

  • Multidisciplinaire samenwerking

    Je ontwikkelt de vaardigheden om effectief samen te werken met verschillende professionals en bij te dragen aan integrale zorgplannen binnen een multidisciplinair team.

ANIOS verzekeringsgeneeskunde salaris

Bij Lead Healthcare kun je rekenen op een uitstekend startsalaris vanaf €5.222,- (op basis van 36 uur per week en incl. 13 maand) als recent afgestudeerd basisarts. Daarnaast krijg je ORT over je volledige uurloon, direct een contract voor onbepaalde tijd en een leaseauto met tankpas die je ook privé mag rijden.

Laat je adviseren!

Kom een kop koffie drinken met één van onze recruiters. Dan bespreken we jouw wensen en ambities en de mogelijkheden bij Lead Healthcare.

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in bemiddelen van zorgprofessionals