World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
Apotheker assistent

5 tips om jouw droombaan als apothekersassistent(e) te vinden

01 februari 2024

Als apothekersassistent(e) sta je elke dag klaar voor anderen. Je probeert patiënten zo goed mogelijk te helpen en te informeren over hun geneesmiddelen. Vast herkenbaar: je vergeet jezelf daar nog wel eens bij. Terwijl jijzelf zo belangrijk bent! Een cruciaal onderdeel van jouw welzijn is jouw werkgeluk. Doe je je werk met plezier? Kun je doen wat je het liefst doet? Misschien is het tijd voor een verandering? Of je nu een recent afgestudeerde apothekersassistent(e) bent of al jaren ervaring hebt, we delen vijf tips om je te helpen jouw droombaan als apothekersassistent(e) te vinden! 

1. Waarom werk je in een apotheek?

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar wordt vaak over het hoofd gezien: bedenk welke aspecten van het werk in een apotheek je het meest interesseren en motiveren. Het is belangrijk dat je alle mogelijkheden openhoudt. Ook al heb je nog geen ervaring met bepaalde taken of werkzaamheden, noteer waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen. Dit helpt je gerichter te zoeken naar banen die aansluiten bij jouw voorkeuren of doelen. 

2. Spreek je netwerk aan 

Een van de beste manieren om jouw ideale baan te vinden, is door te praten met medestudenten, docenten, collega's en anderen in de farmaceutische sector. Jouw netwerk kan waardevolle inzichten en kansen bieden, en je komt erachter hoe het is om te werken bij bepaalde organisaties binnen het farmaceutisch werkveld. 

3. Zoek online naar vacatures 

Het internet biedt een schat aan mogelijkheden om vacatures te vinden. LinkedIn en Indeed hebben uitgebreide lijsten van vacatures voor apothekersassistenten bij diverse apotheken, ziekenhuizen en zorginstellingen. Gebruik zoektermen die passen bij de functie die jij graag wilt, samen met jouw locatie om relevante aanbiedingen te vinden. Wees je ervan bewust dat er ook landelijke ketens zijn die altijd op zoek zijn naar nieuwe collega's. Zij hebben dan vaak maar één vacature per functieprofiel openstaan, in plaats van de vacature in elke regio. 

4. Solliciteer bij een detacheringsbureau 

Je kunt ook overwegen om via een detacheringsbureau als apothekersassistent(e) aan de slag te gaan. Dit biedt jou de kans om te werken in verschillende apotheken en ziekenhuisapotheken. Detachering stelt je in staat een breed scala aan ervaring op te doen en te ontdekken welke apotheek of werkomgeving het beste bij je past. Of wellicht dat de afwisseling met detacheren juist een uitkomst voor jou is.  

5. Blijf in gesprek 

Nog zo'n open deur: praat over jouw wensen en behoeften met jouw werkgever. Je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je zelf goed in je vel zit. Merk je dat je minder plezier hebt in je werk? Ga het gesprek aan! Vertel wat het werk voor jou leuker zou maken of waar je tegenaan loopt. Je zult zien dat veel werkgevers daarvoor openstaan en jou willen helpen om je werkplezier terug te vinden. 

Ben je benieuwd waar je aan de slag kan als apothekersassistente bij Lead Healthcare? Bekijk dan al onze apothekersassistent vacatures!