World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
Kantoor

Lead Healthcare opnieuw uitgeroepen tot beste werkgever in de zorg

29 januari 2024

Sinds 2016 elk jaar op rij een World-Class Workplace 

Ook dit jaar is Lead Healthcare uitgroepen tot een World-Class Workplace! Het is het achtste jaar op rij dat onze mensen ons hebben beoordeeld met een 8. De titel wordt toegekend door onderzoeksbureau Effectory aan organisaties die door hun eigen medewekers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Lead Healthcare scoorde het beste op het gebied van werknemerstevredenheid onder bedrijven in de zorgsector.  

Work Happy 

Ons motto is niet voor niets ‘Work Happy’. Lead Healthcare hecht veel belang aan werkplezier. Daarom voeren we jaarlijks een enquête via Effectory uit om inzicht te krijgen in wat medewerkers waarderen aan hun werkplek en waar verbeteringen mogelijk zijn. De enquêtes van de afgelopen jaren leverden waardevolle inzichten op die het bedrijf hebben geholpen de lat hoger te leggen en het hoogste niveau van werknemerstevredenheid te bereiken. 

Gemiddeld een 8 

Lead Healthcare scoorde bij alle thema’s, onder andere over de cultuur, werkdruk, en werkomgeving, hoger dan het nationale benchmarkniveau. Het gemiddelde komt daarmee uit op een 8. Opvallend maar niet geheel onverwacht zijn de uitschieters in de antwoorden op de vragen over werkplezier. Zo gaf bijvoorbeeld maar liefst 98% van de respondenten aan met veel plezier naar het werk te gaan (nationale benchmark 84%), en 92% gaf aan energie van zijn/haar werk te krijgen (nationale benchmark 67%). En daar zijn we trots op. 

Faciliteren om te floreren 

David van Hartskamp, CEO & Founder van Lead Healthcare streeft al jaren naar meer werkgeluk in de zorg. Dit doet hij door een omgeving te faciliteren waarin medewerkers kunnen floreren. ‘Wij willen onze professionals ondersteunen en inspireren zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. We stimuleren niet alleen professionele ontwikkeling, maar ook persoonlijke groei. Het wederom ontvangen van het World-Class Workplace-label is een bewijs van onze toewijding aan onze missie’, aldus David. 

Over het keurmerk 

Tot 2020 was het keurmerk bekend onder de naam Beste Werkgever. Inmiddels wordt het keurmerk wereldwijd gebruikt en is de naam veranderd naar World-Class Workplace. Met dit keurmerk toon je aan dat je als werkgever goed in contact staat met je medewerkers en het potentieel van je medewerkers benut om van binnenuit te verbeteren om zo duurzaam succesvol te zijn en/of te worden. Kortom, je bent een organisatie waar mensen het leuk vinden om te werken!