Work Happy

Apothekersassistenten: de onmisbare schakel in de apotheek zijn én jezelf ontwikkelen

Volop kansen, afwisseling en uitdaging in je werk

Wie denkt dat het werk van een apothekersassistent elke dag hetzelfde is, heeft het mis. Als apothekersassistent heb je veel diverse werkzaamheden die je gedurende de dag afwisselt. Je helpt patiënten aan de balie en neemt recepten aan en geeft medicijnen uit. Je geeft advies en voorlichting over het gebruik van medicijnen en attendeert op eventuele bijwerkingen. Daarnaast houd je je bezig met het voorraadbeheer van de apotheek en andere administratieve taken.

De onmisbare schakel in de apotheek

Als apothekersassistent ben je een onmisbare schakel in de apotheek. Je bent niet alleen het eerste aanspreekpunt voor patiënten, maar bent ook een waardevolle ondersteuning van de apotheker. Daarom kun jij het verschil maken in het zorgtraject van de patiënt én in de apotheek. Hoe zorg je ervoor dat je als apothekersassistent meer tijd over houdt om de patiënt te helpen? Hoe kun je de medicijnvoorraad optimaliseren? Hoe ga je om met drukke momenten in de apotheek? Vragen waar apothekers mee zitten en wij als Lead Healthcare graag aan meehelpen.  

Van instellingsapotheek tot ziekenhuisapotheek

De apotheek benadert ons met specifieke zorgvragen. Van specialistische ondersteuning tot hele zorgtrajecten: ze hebben net wat extra kennis en kunde nodig en dat kunnen wij hen bieden. Door de juiste apothekersassistent bij de juiste apotheek te plaatsen. Daardoor krijg je de kans om in veel verschillende apotheken te werken. Hoewel de openbare apotheek de meest voor de hand liggende werkplek van een apothekersassistent is, zijn er veel meer mogelijkheden. Je kunt ook aan de slag bij instellingsapotheken, bereidingsapotheken, poliklinische apotheken en ziekenhuisapotheken. De werkzaamheden die je uitvoert zullen per apotheek verschillen. Zo kun je in het ziekenhuis ook worden ingezet op medicatieverificatie gesprekken, of ondersteunen bij de uitvoering van specifieke zorgprojecten. Voor elke opdracht kijken we welke apothekersassistent op dat moment het meest kan betekenen voor de opdrachtgever. We kijken niet alleen naar ervaring, maar houden ook rekening met de wensen van onze zorgverleners. 

De duur van de opdrachten varieert: van een aantal weken tot een jaar, afhankelijk van de behoefte van de apotheek.  Dat houdt dus in dat je bij verschillende apotheken werkt, waardoor je veel afwisseling kunt ervaren in jouw vak. Niet alleen qua disciplines, maar ook qua omgeving. Zo wordt je onderdeel van veel soorten teams: het kleine vaste team van de apotheek om de hoek, of van een wat groter team bij de ziekenhuisapotheek.  

1000+

zorgverleners

600+

opdrachtgevers

2022

beste werkgever in de zorg

15+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgverleners

Oog voor jou 

Terwijl jij in de apotheek werkt, houden we natuurlijk regelmatig contact. Je wordt goed begeleid door jouw teammanager, die zelf ook apothekersassistent is. Daardoor begrijpt jouw teammanager je precies en krijg je relevant advies. De persoonlijke gesprekken gaan niet alleen over je werkzaamheden in de apotheek en de voortgang van de opdracht, maar ook over jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte. Wil je verder leren? Wij kijken graag hoe we jou daarin kunnen begeleiden. Jouw wensen staan centraal. Naast onze trainingen en opleidingsmogelijkheden, kun je ook deelnemen aan ons Vitality programma. Ons speciale Vitality team organiseert activiteiten en cursussen waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Van gezonde voeding tot yogasessies. Zodat jij lekker in je vel zit en graag naar je werk gaat. Want alleen dan kun je de beste zorg verlenen. 

Ervaring opdoen en verder leren 

Wanneer je net bent afgestudeerd, kan het best spannend zijn om aan de slag te gaan als apothekersassistent. Jouw teammanager begeleid je op je pad naar ervaring en je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Doordat je in verschillende apotheken komt, ontdek je verschillende werkwijzen en werkculturen. Zo krijg je de fijne kneepjes van het vak snel onder de knie.  

Ook als je die ervaring in de apotheek al hebt en je wilt verder leren begeleiden we jou graag in je ontwikkeltraject. Zou je bijvoorbeeld willen doorleren tot farmakundige? Wij bieden de mogelijkheid om op onze kosten de HBO-deeltijdopleiding tot Farmakundige, Farmaceutisch Consulent of Manager in de Zorg te volgen. Gecombineerd met een vaste baan, dus je kunt leren én geld verdienen tegelijk.  

Waardering voor onze apothekersassistenten

Wij waarderen onze apothekersassistenten. En niet alleen op de dag van de apothekersassistent. Dat betekent dat je bij ons een bovengemiddeld salaris kunt verwachten. En een leaseauto, die je ook privé mag rijden. Want dat verdien je gewoon. Maar, jouw wensen staan centraal, dus wil je het anders, dan kan dat ook. Geen leaseauto maar een hoger salaris? Of meer vakantiedagen? Wel of niet full-time werken? Jij bepaalt.  

Een hechte club zorgverleners 

Lead Healthcare bestaat uit zorgverleners uit verschillende disciplines. Van apothekersassistenten en apothekers tot artsen en verpleegkundigen. We werken niet in hetzelfde vakgebied, maar gaan wel voor hetzelfde doel: de zorg van binnenuit verbeteren zodat mensen langer, gelukkiger en gezonder leven. Zodat we samen meer kunnen bijdragen aan de maatschappij.  

Met elkaar gaan we voor die positieve impact, dus ook samen vieren we alle mooie momenten. Regelmatig organiseren we landelijke en regionale events waar je collega’s kunt leren kennen. Van sushi-avondjes tot de Baking club, en ons jaarlijkse knalfeest. Alleen voor apothekers, samen met andere zorgverleners of met de hele club bij elkaar: je ervaart altijd de gezelligheid en steun van een hechte groep collega's. 

 

Werken via Lead Healthcare in 6 stappen

  • Solliciteren: pas jij bij de openstaande vacature?
  • Kennismaken: wie ben jij? Wie zijn wij? En wat kan Lead Healthcare voor jou betekenen?
  • Een warm welkom en de start van je onboarding: ons bedrijf beter leren kennen!
  • Je eerste opdracht: starten op een nieuwe werkplek. Nieuwe ervaringen, nieuwe mensen!
  • Persoonlijk contact met je teammanager: hoe gaat het met je? Hoe vind je de opdracht?
  • Ontwikkeling: waar heb je behoefte aan? Wat zou je willen bereiken?