World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

ANIOS Jeugdgezondheidszorg

Werken als ANIOS in de jeugdgezondheidszorg is divers en leerzaam. Misschien ben jij er tijdens je studie Geneeskunde wel achter gekomen dat de werkomgeving van een ziekenhuis en de onregelmatige diensten niet goed bij jou passen. Je wil een betere werk/privé balans en oriënteert je op de sociale geneeskunde. Ga dan aan de slag als ANIOS jeugdgezondheidszorg en doe waardevolle werkervaring op terwijl je ontdekt of dit specialisme bij je past. Lees hier alles over het beroep of bekijk direct onze ANIOS vacatures.

Wat doet een ANIOS jeugdgezondheidszorg?

Als ANIOS in de jeugdgezondheidszorg zie je kinderen op het consultatiebureau en tijdens het spreekuur voor schoolgaande kinderen. Op het consultatiebureau komen kinderen tot vier jaar, van pasgeboren baby tot peuter. Bij pasgeboren baby’s doe je fysieke controles, voer je gesprekken met ouders over de groei van hun kind en geef je de vaccinaties (na toestemming van de ouders). Ook houd je de motorische ontwikkeling van de oudere kinderen in de gaten en geef je ouders advies wanneer zij hierom vragen. Je weet zowel ouders als jonge kinderen op hun gemak te stellen.

In je spreekkamer onderzoek je ook de fysieke en mentale gezondheid van kinderen en jongeren en werk je samen met ouders aan plannen voor hun welzijn. Je vormt een hecht team met (dokters)assistenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en verwijst indien nodig door. Naast je spreekuren speel je een essentiële rol in het Rijksvaccinatieprogramma voor 0 tot 18-jarigen en neem je op locatie de medische verantwoordelijkheid op je. Door nauwe samenwerking met (voor)scholen, hulpverleners en andere betrokkenen binnen het brede sociaal-medische domein werk je aan een volledig beeld en integrale zorgplannen, waarin alle levensgebieden van kinderen en jongeren met elkaar verbonden zijn. Je vervult echt een belangrijke maatschappelijke rol. Je zult ook in aanraking komen met thema’s als armoede en mishandeling. Je weet dit tijdig te signaleren en schakelt op laagdrempelige wijze de juiste hulp in.

Welke werkzaamheden kan je verwachten in de jeugdgezondheidszorg?

De werkzaamheden van een ANIOS jeugdgezondheidszorg zijn zeer afwisselend, maar de volgende taken kan je verwachten:
  • Spreekuren draaien op het consultatiebureau.
  • Fysieke controles.
  • Rijksvaccinatieprogramma volgen.
  • Ouders adviseren.

Wat kun je leren en ontwikkelen?

  • Diagnostische Vaardigheden

    Je leert hoe je de gezondheid van kinderen en jongeren zowel fysiek als mentaal kunt onderzoeken en problemen kunt diagnosticeren.

  • Multidisciplinaire samenwerking

    Je ontwikkelt de vaardigheden om effectief samen te werken met verschillende professionals en bij te dragen aan integrale zorgplannen binnen een multidisciplinair team.

ANIOS jeugdgezondheidszorg salaris

Bij Lead Healthcare kun je rekenen op een uitstekend startsalaris vanaf €4,703,- (op basis van 36 uur per week en incl. 13 maand) als recent afgestudeerd basisarts. Daarnaast krijg je ORT over je volledige uurloon, direct een contract voor onbepaalde tijd en een leaseauto met tankpas die je ook privé mag rijden.

Laat je adviseren!

Kom een kop koffie drinken met één van onze recruiters. Dan bespreken we jouw wensen en ambities en de mogelijkheden bij Lead Healthcare.

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals