World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

ANIOS Ouderengeneeskunde

Werken als ANIOS in de ouderengeneeskunde is divers en leerzaam. Nederland vergrijst in hoog tempo, terwijl de leeftijdsverwachting blijft toenemen. De ouderengeneeskunde krijgt hierdoor een steeds belangrijkere rol in ons zorgstelsel en is een specialisme dat volop in ontwikkeling is. Ontdek of dit specialisme bij je past en doe waardevolle werkervaring op. Lees hier alles over het beroep of bekijk direct onze ANIOS vacatures.

Wat doet een ANIOS ouderengeneeskunde?

Een ANIOS ouderengeneeskunde werkt niet in het ziekenhuis, maar voornamelijk in verpleeg- en verzorgingshuizen. Met een multidisciplinair team werk je aan complexe zorgvragen, stel je diagnoses en ontwikkel je behandelplannen voor kwetsbare ouderen. Het werk is heel divers. Je verleent zowel langdurige- als kortdurende zorg en krijgt te maken met veel verschillende soorten ziektebeelden. Het uitvoeren van mensgerichte zorg staat centraal als je als basisarts aan de slag gaat in de ouderenzorg. Een groot empathisch vermogen is dan ook onmisbaar in deze functie.

Welke werkzaamheden kan je verwachten in de ouderengeneeskunde?

De werkzaamheden van een ANIOS ouderengeneeskunde zijn zeer divers en zullen variëren per zorginstelling, maar de volgende taken kan je verwachten:
 • Spreekuur draaien.
 • Medische onderzoeken uitvoeren.
 • Diagnosticeren.
 • Behandelplannen maken en patiënten begeleiden.

Wat kun je leren en ontwikkelen?

 • Empathie

  Je ontwikkelt de capaciteit om empathie te tonen en een diepgaand begrip te hebben voor de behoeften en zorgen van kwetsbare ouderen.

 • Multidisciplinaire samenwerking

  Je leert effectief samen te werken met een team van professionals uit verschillende disciplines, om een geïntegreerde zorgaanpak te bieden aan oudere patiënten.

 • Klinische expertise

  Je verwerft brede kennis van ouderengeneeskunde en geriatrie, waardoor je complexe zorgvragen kunt beoordelen, diagnoses kunt stellen en behandelplannen kunt opstellen.

ANIOS Ouderengeneeskunde salaris

Bij Lead Healthcare kun je rekenen op een uitstekend startsalaris vanaf €5.222,- (op basis van 36 uur per week en incl. 13 maand) als recent afgestudeerd basisarts. Daarnaast krijg je ORT over je volledige uurloon, direct een contract voor onbepaalde tijd en een leaseauto met tankpas die je ook privé mag rijden. Je ontvangt een opleidingsbudget van maar liefst € 3.000,- en coaching om jezelf nog verder te ontwikkelen.

Laat je adviseren!

Kom een kop koffie drinken met één van onze recruiters. Dan bespreken we jouw wensen en ambities en de mogelijkheden bij Lead Healthcare.

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals