World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Apothekersassistent

Als apothekersassistent vervul je een essentiële rol in de apotheek. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en een waardevolle ondersteuning voor apothekers. De werkzaamheden van een apothekersassistent zijn heel divers. Het belangrijkste doel van jouw werk is zorgen dat patiënten de juiste medicijnen en informatie krijgen. Lees hier alles over het beroep en ontdek of werken als apothekersassistent bij jou past.

Wat doet een apothekersassistent?

Jouw werkzaamheden zullen variëren afhankelijk van je werkplek. Werk je in een (poli)klinische apotheek in het ziekenhuis? Dan lever je bijvoorbeeld ontslagmedicatie en begeleid je patiënten met nieuwe medicatie. In de openbare apotheek ben je het eerste aanspreekpunt van patiënten en neem je hun recepten aan. Je controleert met behulp van een apotheekinformatiesysteem of de patiënt het medicijn veilig kan gebruiken. Vervolgens geef je voorlichting over het gebruik van de medicijnen, de mogelijke bijwerkingen en juiste bewaarmethode. Je geeft het medicijn mee aan de patiënt en werkt zijn of haar dossier bij in het apotheekinformatiesysteem. Wanneer een patiënt geen recept heeft, ga je in gesprek met de patiënt om erachter te komen welke zelfzorgmiddelen zijn of haar klachten het beste kunnen behandelen. Daarnaast ben je bezig met voorraadbeheer, het invoeren van recepten, het etiketteren van medicijnen of het bijhouden van administratie. Nauwkeurig werken en kennis van geneesmiddelen is ontzettend belangrijk in dit beroep. Daarmee wordt de veiligheid van de patiënt gewaarborgd. Apothekersassistenten werken onder toezicht van de apotheker.

Apothekersassistent opleiding

Hoe word je apothekersassistent? Je volgt een MBO-opleiding Apothekersassistent niveau 4. Deze opleiding kun je bij verschillende opleidingsinstellingen volgen en in verschillende vormen, zoals BBL en BOL. Er zijn ook verkorte trajecten waarmee je binnen 15 maanden je MBO Apothekersassistent diploma op zak hebt. Tijdens deze opleiding leer je veel over ziektes en hoe geneesmiddelen werken. Maar ook communicatie en omgang met mensen is een belangrijk onderwerp van deze opleiding. Een stage is ook een verplicht onderdeel van de opleiding.

Waarom werken als apothekersassistent bij Lead Healthcare?

Werken bij Lead Healthcare is nog veel meer dan een goed salaris. Wij zijn er voor jou, want een gelukkige apothekersassistent levert de allerbeste zorg aan de patiënten.
  • Je krijgt coaching en begeleiding van een teammanager die zelf ook apothekersassistent is.
  • We bieden mogelijkheden voor opleidingen om verder te groeien.
  • Met ons vitaliteitsprogramma (gezonde voeding, yoga, sportieve activiteiten) zorgen we ervoor dat je lekker in je vel zit.
  • Je krijgt de waardering die je verdient in onze organisatie.
  • Je wordt onderdeel van een hechte groep apothekersassistenten en andere zorgprofessionals.

Laat je adviseren

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor apothekersassistenten bij Lead Healthcare? Neem vrijblijvend contact op!

1000+

zorgprofessionals

600+

opdrachtgevers

8,4

beoordeling door onze collega's

17+

jaar ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals