World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Iris is een bezige bij. Zodra haar werkdag erop zit, snelt ze naar het strand om haar apothekersjas te verruilen voor een wetsuit. Op haar surfboard gaat haar drukke werkdag op in de golven. Wie denkt dat surfen het enige is dat Iris buiten haar werk om als jonge apotheker doet, komt bedrogen uit. Iris wil Minister van Volksgezondheid worden. Daarom is ze voorzitter van de VJA (Vereniging Jonge Apothekers) en zit ze in de Specialist Registratie Commissie van de KNMP. Iris vertelt over haar droom.

Minister van Volksgezondheid worden, zit al een tijdje in mijn hoofd. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, laat ik het niet meer los. Dat was vroeger zo, maar nu nog steeds. Vroeger wist ik het zeker: ik zou tandarts worden. Dat heb ik nooit meer heroverwogen. Laat staan bekeken of het wel echt bij me past. Gelukkig werd ik twee keer uitgeloot en kwam ik met farmacie in aanraking. 

Farmacie is inmiddels niet meer uit mijn leven weg te denken. Het past beter bij me dan ik ooit had gedacht. Je bent academisch geschoold, maar moet tegelijkertijd ook managementcapaciteiten hebben. Die combinatie vind je niet vaak terug, maar maakt het juist uitdagend. 

Niet alleen die ene apotheek om de hoek

Om beleid te kunnen, maken vind ik dat je veel gezien moet hebben. Meer dan alleen die ene apotheek bij jou om de hoek. Mijn keuze voor Lead Healthcare was dan ook een heel bewuste.  

Nu leer ik in korte tijd heel veel apotheken met bijpassende dynamiek kennen. Elke apotheek is anders en brengt eigen uitdagingen met zich mee. Zo ontwikkel ik een brede blik en verruim ik mijn kennis. Lead Healthcare ziet mijn ambitie, dat gaf de doorslag om hier te gaan werken. Door hun flexibiliteit mag ik bijvoorbeeld ook tijdens werktijd VJA-vergaderingen bijwonen. Dit draagt bij aan het waarmaken van mijn droom. 

Potentie uit de branche halen 

Als apotheker kunnen we nog zoveel meer betekenen voor de patiënt. Bijvoorbeeld door het houden van een spreekuur en hulp bij het afbouwen van medicatie. Door mijn brede blik en ambitie zie ik kansen. In Zuid-Europa worden apothekers al breder ingezet. Bij zelfzorg, maar ook bij het zetten van vaccinaties.  

In Nederland is dat nog geen onderdeel van ons vak, al zijn we daar wel voor geschoold. Sterker nog, ik denk dat het tekort aan huisartsen deels opgelost kan worden. Door apothekers en huisartsen op basis van hun eigen expertise een betere verdeling van de patiënten te laten maken. Beleid maken om deze potentie uit de branche te halen, dat is mijn doel. Stapje voor stapje kom ik hier dichterbij. Gelukkig krijg ik bij Lead Healthcare veel ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In de toekomst zal zich dit terugbetalen. Dan wil ik met het maken van beleid iets terugdoen voor de maatschappij.   

Toeval bestaat niet 

Momenteel ben ik Apotheker in opleiding bij Apotheek Voorhout: een samenwerking van Lead Healthcare met apotheek Voorhout. Ik ben heel blij met de match die Lead Healthcare tussen mij en deze apotheek heeft gemaakt. We hebben beiden een hoge standaard en even de bocht afsnijden is er niet bij. Daar sta ik voor en streef ik naar. Zo help ik uiteindelijk patiënten op de best mogelijke manier. Ik vind het bijzonder dat ik hier terecht ben gekomen. Toeval bestaat niet, maar dit lijkt er toch verdacht veel op. 

“Om beleid te maken wil ik meer gezien hebben dan alleen die ene apotheek om de hoek.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen