World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Met de wereldberoemde Pippi Langkous instelling begint Anouk aan elke nieuwe uitdaging. Samen iets opbouwen, daar krijgt Anouk energie van. Precies de reden waarom ze een kluswoning heeft gekocht. De uitdagingen die zo’n project met zich meebrengt, maken haar sterker als teamleider én mens. Als elke dag er hetzelfde uitziet, zou Anouk doodongelukkig zijn. Anouk vertelt over wat haar drijft.

Sinds mijn negentiende werk ik al als apothekersassistente. Ik ging destijds niet meer met plezier naar de apotheek waar ik werkte. Ik ben een harde werker, maar houd van gezelligheid. Dat was ver te zoeken. Totdat er op een dag een apothekersassistente van Lead Healthcare ons team kwam versterken. Haar enthousiasme over de diverse werkplekken en leuke collega’s werkte aanstekelijk.  

Ik heb Lead Healthcare opgebeld om te solliciteren. Daar kon ik meteen aan de slag in een poliklinische apotheek. Spannend, want dat had ik nog niet eerder gedaan. “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan” spookte door mijn hoofd. Dat pakte zo goed uit dat ik sindsdien elke nieuwe uitdaging met die gedachtegang aanga. Zo ook de sollicitatie voor teamleider. Sindsdien werk ik drie dagen per week op kantoor en één dag zelf in de apotheek.  

Van recept naar plamuurmes 

Ik ben niet alleen op zoek naar uitdaging in mijn werk, maar ook privé. Voor mij dé reden om een woning uit 1850 te kopen. Alles was gedateerd en verouderd. Toch zag ik de potentie. Mijn man en ik hebben het hele huis gestript en zijn nu bezig met het heropbouwen. Buiten werktijd heb ik dus geen recept in mijn hand, maar een plamuurmes.  

Een huis eigen kunnen maken, dat trok mij aan. Ik heb graag de touwtjes in handen. Echt een klusser was ik niet, maar inmiddels wel. Ik voer klusjes uit waarvan ik van te voren niet had gedacht dat ik het zou kunnen. En als ik het niet weet? Dan vraag ik gewoon hulp. Zo steek ik in elkaar. Niet te veel denken, maar gewoon doen! Een kluswoning is op zichzelf al een uitdaging, maar we zijn ook nog tegen een hoop uitdagingen aangelopen. Ik haal energie uit het vinden van een oplossing. En vaak pakt dat nog beter uit dan het eerste plan. 

Jezelf overstijgen 

De tijd vliegt, ik ben nu alweer vier jaar teammanager bij Lead Healthcare. Wat voor teamleider ik ben? Iemand die het samen wil doen. Ik ga altijd het gesprek aan met de professional. Ik kijk naar het individu en ben persoonlijk in mijn communicatie. Zo komen we samen tot een oplossing. Door uitdagingen aan te gaan overstijg je jezelf. Dat geef ik onze apothekersassistenten mee. Door ze vertrouwen te geven ontwikkelen ze zich optimaal. 

Ik doe alles voor mijn team maar ik geloof ook dat je je werk zo leuk kan maken als je zelf wilt. Als werknemer heb je daar zelf ook een aandeel in. Blijf in gesprek met je werkgever en spreek je wensen uit. Laat zien wat je in huis hebt. Zo gaan er nieuwe deuren voor je open. Door een goede klik met een opdrachtgever bloeit een professional helemaal op. Dat vind ik het mooiste om te zien. 

Hart op de tong 

Over werkgevers gesproken: ik vind Lead Healthcare een topwerkgever. Flexibel en oplossingsgericht. Zo zou ik ze omschrijven. Ze denken altijd met je mee. Toen Covid zorgde voor minder vraag naar apothekers(assistenten) schakelden ze supersnel. Binnen no-time werden er teststraten uit de grond gestampt. Zo konden de zorgverleners zich inzetten en toch iets bijdragen. 

Ik ben iemand die als er iets speelt het meteen uitspreekt. Dingen opkroppen is niks voor mij. Ik geef mijn grenzen duidelijk aan. Daarom ben ik heel blij met de korte lijntjes binnen het bedrijf. Als er iets speelt, bel ik ze op voor een goed gesprek. Ik ben duidelijk en transparant in de communicatie en dit krijg ik ook terug. Daarom klikte het vanaf moment één. 

“Ik ben duidelijk en transparant in de communicatie en Lead Healthcare ook. Daarom klikte het vanaf moment één.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen