World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Wie Corine vroeger verteld had dat ze apotheker zou worden, had ze niet geloofd. Corine is nu het levende voorbeeld van iemand die niet stilstaat in haar ontwikkeling. Ze is dagelijks bezig met kennis, als docent aan de Universiteit Utrecht én als apotheker. Ze staat niet alleen voor een volle collegezaal, maar ze zit zelf ook regelmatig in de schoolbanken. Corine vertelt over haar motivatie.

Vroeger wilde ik absoluut geen studiebol zijn. Daarom genoot ik volop van het studentenleven en reisde ik zoveel mogelijk. Nu denk ik daar heel anders over. Vandaar dat ik nu ook zo fanatiek bezig ben met mijn ontwikkeling. Voor mezelf, maar ook voor mijn mede-apothekers. Ik gun het iedereen om elke dag te leren. 

Zelf wil ik ook nog zoveel facetten van het vak leren kennen. Bijvoorbeeld door in een ziekenhuisapotheek te werken of wetenschappelijk onderzoek te doen. Ik ben echt nog lang niet uitgeleerd, sterker nog ik heb net drie studiepunten voor de Master Neurosciences gehaald aan de Universiteit van Wageningen. 

Allesbehalve beherend apotheker 

Dat ik nu zoveel geef om het apothekersvak had ik echt nooit gedacht. Toen ik afstudeerde was het imago van apothekers nogal blanco. Het was niet negatief, maar ook niet positief. Hierdoor wilde ik allesbehalve Beherend Apotheker worden. Elke dag in een apotheek aan het werk zijn, was niks voor mij. De wereld had mij nog zoveel te bieden en dat wilde ik ontdekken. Geen wonder dat ik na mijn studie vijf jaar lang de wereld over vloog voor een groot internationaal biofarmaceutisch bedrijf. Totdat ik bij datzelfde bedrijf mijn man leerde kennen.   

Ik besloot me meer te settelen en mijn werk te combineren met ons gezin. Mijn man kocht uiteindelijk drie apotheken. Dertien jaar werkten wij samen in onze eigen apotheken. Mijn man was de manager. Ik werkte vooral achter de schermen. Samenwerken ging verbazingwekkend goed. Zo goed zelfs, dat we na de verkoop van onze bedrijven samen bij Lead Healthcare aan de slag zijn gegaan. 

Het beste van twee werelden 

Bij Lead Healthcare combineer ik twee banen. Sommige mensen kennen mij als docent farmacie aan de Universiteit Utrecht en anderen als Lead Healthcare -collega in de apotheek. Het meeste leer je door zelf te doen, te onderzoeken en te ontdekken. Buiten je comfortzone gaan opent nieuwe deuren. Precies die invulling geef ik nu aan mijn werk.  

Als docent vind ik het nog steeds spannend om voor de klas te staan. Door de interactie en verdiepende vragen van de studenten duik ik weer de studieboeken in. In de apotheek ben ik vervolgens een betere apotheker doordat ik die kennis dan weer kan toepassen. Zo kan ik artsen en mijn collega’s beter adviseren.  Het is voor mij een must om up-to-date te blijven en ik kan deze combinatie echt iedereen aanraden.  

Lead Healthcare geeft mij de ruimte om beide rollen te vervullen. Zij bewaken mijn planning en zijn daarin veel objectiever dan ik. Hierdoor kan ik me focussen op de inhoud van mijn werk. Zo kan ik mijn schaarse vrije tijd besteden aan mijn gezin, vriendinnen en hardlopen met onze honden! 

“Ik gun het iedereen om elke dag te leren.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen