World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Met 27 jaar ervaring als apothekersassistente op zak ging Gina op zoek naar uitdaging binnen haar vak. Van de openbare apotheek tot de poliklinische apotheek. De diversiteit drijft Gina. De uitdaging die zij zocht heeft ze inmiddels gevonden. Bij Lead Healthcare heeft ze haar roeping gevonden en geniet ze van elke dag. Gina vertelt over haar passie voor het vak.

Mijn zus was al apothekersassistent. Haar enthousiasme over het vak werkte aanstekelijk. Ik heb geen moment getwijfeld en begon aan mijn studie. Spijt heb ik nog nooit gehad. Al 27 jaar ga ik met plezier naar mijn werk. Na mijn studie begon ik in de openbare apotheek. Ik was gelijk op mijn plek. Je kennis kunnen overdragen en mensen het gevoel geven dat zij écht geholpen zijn. Daar krijg ik energie van.  

Mijn hart ligt bij de poliklinische apotheek. De complexiteit van de medicatie vind ik ontzettend leuk. Elke dag is een enorme verrijking van je kennis. Bij Lead Healthcare sta je de ene dag in een openbare apotheek en dan weer in een distributie apotheek.  

Laatst stond ik voor het eerst in 27 jaar in een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Voor één dag runde ik de apotheek daar in mijn eentje. De korte lijnen met de artsen zelf en nieuwe werkzaamheden vond ik heel leuk. Ik vind het bijzonder dat ik na al die jaren nog steeds nieuwe dingen leer.   

Genieten van elke werkdag

Ik werk nu met andere Lead Healthcare collega's als apothekersassistent in een poliklinische apotheek in een groot academisch ziekenhuis. Mijn geheim voor langdurig werkgeluk in je vak? Zoek afwisseling én een fijne werkgever. Dan geniet je net als ik van elke werkdag! 

In de tijd dat ik bij Lead Healthcare werk, heb ik ontzettend veel geleerd. In de toekomst wil ik graag nog een HBO-opleiding volgen. Gelukkig kan dit ook bij Lead Healthcare. Ik zie mezelf hier namelijk nog heel lang werken. Wat voor opleiding ik precies wil volgen, weet ik nog niet. Wat ik wel zeker weet? Ik wil groeien binnen het vak. Farmakunde of iets met zorgmanagement trekt me aan. Samen met mijn teammanager ga ik uitzoeken waar ik de meeste energie uit haal.  

Onbewust mensen werven 

‘Jij hebt helemaal geen collega’s, dat lijkt me niks.’ Dat krijg ik regelmatig te horen. Maar niets is minder waar. Ik heb juist heel veel collega’s. Van het kantoorteam, mijn collega apothekersassistenten tot aan de collega apothekers op locatie. Wat ik zo bijzonder vind aan werken op verschillende plekken? Je wordt altijd met open armen ontvangen en bedankt aan het einde van de dag. Bij welke baan vind je dit nou? Ik heb altijd zin in mijn werk en dit straal ik ook uit. Van collega’s krijg ik te horen dat ik altijd opgewekt ben en dat is ook echt zo! 

Tijdens mijn werk krijg ik vaak de vraag hoe het is om bij Lead Healthcare te werken. In geuren en kleuren vertel ik dan over mijn ervaring. Met mijn enthousiasme werf ik onbewust mensen. Ik word door mijn teammanager de ambassadrice van Lead Healthcare genoemd.  

Wat je geeft krijg je terug. Ik sta klaar voor Lead Healthcare en zij staan altijd klaar voor mij. Lead Healthcare voelt voor mij als een warme deken, het is een tweede familie. Dit komt door de verbondenheid die ze creëren. Met kleine presentjes, interesse in mij en leuke acties. Zo kon je een keer je auto laten pimpen. Ik heb de spreuk “Een leuke baan(s) is half het werk” van Loesje op mijn auto laten zetten. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat zo ervaar.  

“Zoek afwisseling én een fijne werkgever. Dan geniet je net als ik van elke werkdag!”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen