World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Al van jongs af aan wilde Jolanda graag een stem hebben. Ze begon in de medezeggenschapsraad op de middelbare school en is nu onderdeel van de ondernemingsraad van Lead Healthcare. Ook haar wil om te blijven ontwikkelen is groot. Het is dan ook geen wonder dat ze naast de ondernemingsraad apothekersassistenten helpt te ontwikkelen als teammanager. Jolanda vertelt hoe zij dit doet.

Bij mij kriebelt het altijd om verder te ontwikkelen. Na mijn studie heb ik 2,5 jaar als apothekersassistente gewerkt. Al snel belandde ik in de openbare apotheek. Ik merkte dat ik behoefte had aan diversiteit in mijn werkzaamheden, daarom begon ik aan een tweede baan in een dienstapotheek. Kort daarna had ik het gevoel dat ik een keuze moest maken. Ik wilde mijn grenzen verleggen. Zo kwam ik bij Lead Healthcare terecht waar ik meteen aan de slag kon. Ik genoot volop van alle opdrachten toen mij een aantal maanden later gevraagd werd of ik teammanager wilde worden. Vanaf dag één ervaarde ik Lead Healthcare als een warm bad. Dat warme bad wil ik nu voor mijn team zijn. 

Eindelijk werd mijn drang om te groeien gezien. Als teammanager zorg ik voor de verbinding tussen het kantoorteam en de apothekers. Als apothekersassistent bij Lead Healthcare werk je vaak in een ander team en een andere apotheek. Ik wil mijn team het gevoel geven dat we het samen doen. Regels maken die mensen vooruithelpen, daar ga ik voor. Ik zorg dat ze zich gezien voelen.   

Het belang van de ondernemingsraad 

De ondernemingsraad wordt vaak onderschat. Mensen zien het belang er niet van in, terwijl wij juist de medewerkers een stem geven. Het is geen vakbond met wij tegen zij. Bij Lead Healthcare is het één groot wij. Wie er in de ondernemingsraad komt, wordt aan de hand van verkiezingen bepaald. Word je gekozen? Dan ben je drie jaar lang een belangrijke gesprekspartner van het bestuur. Daarna treed je af of stel je je herkiesbaar.  

Als lid van de ondernemingsraad wil ik gehoord worden. Stel dat Lead Healthcare zegt dat iedereen nachtdiensten moet draaien, dan moet de ondernemingsraad dat eerst goedkeuren. Wij hebben een flinke vinger in de pap met een positieve insteek. Zo hebben we al een aantal mooie veranderingen kunnen doorvoeren. Dat voelt echt als een succes. Ik voel me trots als ik echt iets voor de mensen van Lead Healthcare kan betekenen. 

Bij de opstart van de ondernemingsraad stond ik vooraan. De wil om apothekers een stem te geven was groot. Met mijn achtergrond als apothekersassistent en teammanager heb ik een brede kijk. Van adviesrecht tot instemmingsrecht. In het begin kwam er veel op me af. Gelukkig kreeg ik een boekje met tips en handige scholing. Mijn drie jaar in de ondernemingsraad zijn voorbijgevlogen. Ik krijg er enorm veel energie van, het is dan ook geen wonder dat ik mij weer verkiesbaar stel. Dat ik via de ondernemingsraad kan bijdragen aan het werkgeluk van de zorgverleners vind ik bijzonder. 

Stemmen is net zo belangrijk! 

Waarom meer mensen zich verkiesbaar zouden moeten stellen? Iedere individu heeft een andere invalshoek. Hoe meer invalshoeken hoe breder je kan kijken als ondernemingsraad. We zijn op zoek naar diversiteit en allerlei geluiden. Zo zijn alle apothekersassistenten van Lead Healthcare vertegenwoordigd. De ondernemingsraad is niet voor iedereen weggelegd. Aan die mensen wil ik meegeven dat alleen een stem tijdens de verkiezingen al van groot belang is. Zo worden ook jouw belangen vertegenwoordigd. 

“Dat ik via de ondernemingsraad kan bijdragen aan het werkgeluk van de zorgverleners vind ik bijzonder.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen