World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Reizen en de zorg. Dat zijn sinds jongs af aan de twee passies van Annelies. Deze twee combineren is een droom die uitkomt. Na 10 jaar werken in het ziekenhuis had ze behoefte aan verandering. Uitdaging, complexiteit en flexibiliteit. Dat zocht ze in haar werkplek. Annelies vertelt hoe zij haar werk in de zorg met reizen combineert.

Na mijn atheneumdiploma behaald te hebben begon ik op de universiteit. Welgeteld anderhalve maand hield ik dit vol. Ik was te praktisch ingesteld. De studie verpleegkunde trok me aan. Een veelzijdig vak, daar was ik naar op zoek. Meteen na mijn studie ben ik in het ziekenhuis gaan werken. Toen ik 35 werd had ik 10 jaar ervaring in het AMC opgedaan. Ondanks mijn specialisatie tot Kinderverpleegkundige had ik behoefte aan verandering. Nieuwe dingen ontdekken, daar ben je nooit te oud voor. Net voordat de covid-pandemie uitbrak heb ik 3 maanden gereisd. Dit moet ik vaker doen dacht ik.  

Mijn eerste opdracht bij Lead Healthcare

Mijn 10 jaar ervaring bleek erg waardevol. Ik begon in een klein ziekenhuis. Dat was even schakelen, maar heel leerzaam. Na 3 maanden bekijken we samen of je langer blijft op een werkplek. Zelf inspraak hebben vind ik belangrijk. Ik bepaal bij Lead Healthcare zelf of ik de opdracht wil verlengen of op zoek ga naar een nieuwe uitdaging.   

Complexiteit en meer verpleegkundige handelingen. Dat miste ik tijdens mijn eerste opdracht na zes maanden. Ik hoorde van een vriendin over het Prinses Maxima Centrum. Ik was enthousiast en regelde in samenspraak met Lead Healthcare een gesprek. Beide partijen stonden open voor een samenwerking. Lead Healthcare regelt de administratieve kant, ik bepaal mijn arbeidsvoorwaarden. Mijn maximale reistijd en voorkeur voor diensten mag ik bijvoorbeeld zelf aangeven.  

Geen protocollen, maar 100% patiëntenzorg

Ik werk nu op de afdeling kinderoncologie in het Prinses Maxima Centrum. Hier kan ik echt het verschil maken. Kinderen helpen beter te maken geeft mij voldoening. Met de moeilijke kant kan ik inmiddels goed omgaan, want het beter maken lukt helaas niet altijd. Tijdens mijn stages op de opleiding kwam ik erachter dat niet elke doelgroep mij ligt. Kinderen geven mij energie. Voelen ze zich iets beter? Dan gaan ze gelijk spelen en stellen ze basale maar slimme vragen. Kinderen blijven niet zo hangen in de negatieve kant van ziek zijn. Dat bewonder ik.  

Los van de doelgroep trekt de zorg mij. Mezelf 100% kunnen richten op de patiëntenzorg. Dat vind ik belangrijk. Doordat ik steeds enkele maanden ergens werk hoef ik me niet bezig te houden met randzaken zoals protocollen voor de lange termijn. Dat is voor mij een enorm voordeel.  

Mijn toekomstdroom

Mijn droom is al grotendeels uitgekomen. Ik kan mijn passie voor de zorg afwisselen met reizen. Heb ik ergens een opdracht afgerond? Dan stem ik met Lead Healthcare af dat ik een maand ga reizen. Waar ik echt nog van droom? Werken als verpleegkundige in het buitenland. Kennis maken met andere culturen en tegelijkertijd zorg verlenen, dat lijkt mij bijzonder. Momenteel zijn ze bezig dit mogelijk te maken, Lead Healthcare luistert naar mijn wensen.  

Zo nu en dan ontvang ik een klein pakketje, briefje of lovende woorden. Daardoor voel ik me gezien en gewaardeerd als werknemer. Dat maakt Lead Healthcare bijzonder als werkgever. Hoe gaat het met je? Die vraag krijg ik regelmatig, niet alleen face to face maar ook wekelijks via de mail. Op basis daarvan worden er gesprekken ingepland. Gewoon om even te kijken hoe het met je gaat. Oprechte interesse en een gelijke behandeling. Dat is wat ik zocht en heb gevonden bij Lead Healthcare. Totdat mijn nieuwe droom in vervulling gaat blijf ik genieten van de afwisselende opdrachten en het reizen tussendoor! 

“Nieuwe dingen ontdekken, daar ben je nooit te oud voor.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen