World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Channa was vastberaden en had haar hele pad uitgestippeld. Zoals gepland werkte ze een aantal jaar in de gynaecologie. Toen sloeg de twijfel toe. In welk vakgebied ze wel wilde werken? Ze had geen idee. Channa zit nog steeds middenin die zoektocht. Haar eigen strubbelingen en ervaring gebruikt ze nu om jonge artsen te begeleiden. Channa vertelt haar verhaal.

Al op de basisschool wist ik het zeker: ik word kraamverzorgster. Toen ik leerde wat dat daadwerkelijk inhield switchte ik toch naar verloskundige. Met mijn VWO diploma op zak, lootte ik een jaar mee. Meer uitdaging en toch een stapje hoger. Daarom koos ik uiteindelijk voor geneeskunde. Ik heb altijd gedacht dat ik gynaecoloog zou worden. Stages en werkervaring. Alles was op mijn doel gericht. 2 jaar was ik anios gynaecologie en 2,5 jaar was ik aios in opleiding tot gynaecoloog. Ik ging twijfelen. De druk van werken in het ziekenhuis kon en wilde ik niet combineren met mijn jonge gezin. Daarom besloot ik voor huisarts te gaan. Ondertussen kreeg mijn man een baan in Azië aangeboden. Eén jaar was de planning. We zijn 2 jaar in Taiwan en 3 jaar in Japan gebleven. 

Bij terugkomst was mijn registratie als huisarts verlopen en sloeg de twijfel over herregistratie toe. Daarom begon ik in een abortuskliniek en coachte verpleegkundigen. De coaching beviel me, van het vakgebied kreeg ik minder energie. Ik stuitte op een advertentie van Lead Healthcare. Zij zochten een teammanager voor artsen die tegelijkertijd zelf ook als arts zou werken. Die combinatie sprak mij aan. Als arts verwachten mensen dat je vanaf begin een pad uitgestippeld hebt. Ik wil jonge artsen juist meegeven dat je geen ‘kant-en-klaar pakket’ hoeft te kiezen. Bewandel je eigen pad, net als ik. Het is niet erg om van het verwachtingspatroon af te wijken. Uiteindelijk kun je kiezen voor je eigen geluk. 

Het voordeel van mijn zoektocht 

Naast mijn managende rol werk ik zelf ook als arts. Na ervaring in een heel praktisch vak was ik op zoek naar afwisseling. Momenteel werk ik als arts in een FACT-team in de psychiatrie. Een steentje kunnen bijdragen aan het herstel van psychiatrische patiënten die eigenlijk niet meer beter kunnen worden. Dat trok mij aan in deze opdracht. Toch werd ik niet gelukkig van werken in een FACT-team. Een kleinere organisatie, zelfstandig kunnen werken als arts en meer ruimte om zelf te behandelen. Ik merk toch dat daar mijn passie ligt als arts en ik dan beter functioneer. Ook heb ik een veilige werkplek nodig waar ruimte is voor onzekerheid, supervisie en opbouwende feedback. 

Niet weten wat je wilt is geen zwakte. Dat laat ik mijn artsen ook inzien. De deksel op je neus krijgen is soms enorm leerzaam. Erachter komen waar je gelukkig van wordt, dat is het allerbelangrijkste. Tijdens een feedbackronde laatst kreeg ik te horen wat de jonge artsen van mijn begeleiding vinden. Een spannend, maar essentieel onderdeel. Het bleek dat mijn gevoelsmatige aanpak werkt. Snel schakelen, een luisterend oor en relevante ervaring. Zo ervaren artsen mij als manager. Van toegevoegde waarde zijn voor mijn collega-artsen, daar haal ik energie uit. Ik sta niet boven mijn collega’s, maar naast ze.  

Een veilige haven

Bij mijn eerste gesprek met Lead Healthcare was ik gelijk op mijn plek. Ik kwam voor een kop koffie, niet voor een sollicitatie. Vertrouwen in de organisatie, dat had ik vanaf moment één. Tijdens de korte gesprekken voelde ik me gesteund en daardoor heb ik niet lang getwijfeld. Dit gevoel is alleen maar versterkt. Lead Healthcare is voor zorgverleners echt van toegevoegde waarde, dat vind ik bijzonder. Dat probeer ik ook te bieden aan mijn collega’s. 

Lead Healthcare voelt voor mij niet als enkel mijn werk. Een tweede thuis. Zo voelt Lead Healthcare voor mij. Iedereen heeft zijn eigen werkplek en collega’s, maar Lead Healthcare blijft de verbindende factor. Bbq’s, onderwijsavonden, coaching en intervisie. Lead Healthcare verbindt ons. 

“Bij Lead Healthcare kies je geen ‘kant-en-klaar pakket’, maar bewandel je je eigen pad.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen