World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Al vanaf jongs af aan heeft Coen een passie voor muziek. Van piano tot saxofoon en later zong hij in bandjes. Eén ding wist Coen zeker, muziek zou hij nooit opgeven. De liefde voor de zorg werd hem met de paplepel ingegoten. Hij begon in de chirurgie, maar merkte dat hij geen tijd meer had voor zijn muziek. Hij gooide zijn toekomstplan om en combineert nu zijn twee passies. Coen vertelt zijn verhaal.

Al van kleins af aan wist ik dat ik arts wilde worden. Na mijn studie geneeskunde begon ik vol enthousiasme aan een promotietraject chirurgie. Tegelijkertijd ging ik steeds meer muziek produceren. Na mijn promotie en werk als ANIOS chirurgie, realiseerde ik me dat een baan als specialist in het ziekenhuis lastig met het produceren te combineren was. De lange dagen maakte dat ik weinig tijd meer had voor mijn muziek. De keuze was dan ook snel gemaakt. Ik genoot van het vak als arts, dus ging ik op zoek naar een andere specialisatie.  

Mijn nieuwe specialisatie 

Tijdens mijn coschappen trok de huisartsgeneeskunde mij al aan. De snelheid in de consulten en de diversiteit in kennis. Het feit dat je niet alleen de persoon, maar ook de hele gezinssituatie kent. Dat motiveert mij.  

Wat voor arts ik later wil zijn? Een even betrouwbare en betrokken huisarts als die ik zelf vroeger heb gehad. Een arts die zijn grenzen kent, maar ook vertrouwen wekt in wat hij doet. Altijd op de hoogte van de sociale situatie, maar ook medisch up to date. Met af en toe de nodige dosis humor.  

Hoe ik mijn passies combineer? 

Ik ben net begonnen aan mijn opleiding tot huisarts. Dat doe ik vier dagen in de week. Tot voor kort was elke vrijdag mijn muziekdag. Ik ben net vader geworden en heb mijn studio omgebouwd tot kinderkamer. De ene week besteed ik mijn vrije dag aan muziek en de andere week heb ik papadag. Ik ben blij dat deze combinatie mogelijk is. Mensen denken vaak dat je alleen maar fulltime arts kan zijn, maar niets is minder waar! 

Ik wil zowel de muziek als de zorg nooit opgeven. Juist de combinatie geeft mij energie. Van maandag tot en met donderdag geniet ik van het patiëntencontact. Op vrijdag schrijf en produceer ik muziek als uitlaatklep of geniet ik van quality time met mijn zoon.  

Lead Healthcare loopt altijd een stapje voor

Een nieuwe specialisatie had ik snel gevonden. Een werkgever waar ik parttime aan de slag kon niet. Een werkplek waar ik relevante werkervaring kon opdoen voor mijn opleiding, daar was ik naar op zoek. Een vriend van mij raadde Lead Healthcare aan. Hij heeft zelf exact hetzelfde traject doorlopen. Van de chirurgie naar een opleiding tot huisarts. Allebei wilde we onze blik verbreden door ervaring op te doen in de ouderenzorg. Parttime werken als arts behoort vaak niet tot de mogelijkheden door de continuïteit in de patiëntenzorg. Bij Lead Healthcare kon ik wél parttime aan de slag. 

Ik had nergens anders relevante werkervaring op willen doen dan bij Lead Healthcare. Het team bij Lead Healthcare voelt als een kleine familie. Persoonlijk contact en attent. Zo zie ik Lead Healthcare. Zelfs mijn vriendin ontving een verjaardagskaart en toen mijn zoontje geboren was kregen we een pakketje toegestuurd. En dat terwijl ik begonnen was aan mijn opleiding en officieel al weg was bij Lead Healthcare. Ze hebben zelfs oog voor nazorg, dat vind ik heel bijzonder. Voor een bedrijf in de medische wereld zijn ze heel vooruitstrevend. Daarom heb ik op mijn beurt Lead Healthcare weer aangeraden aan een vriend.  

“Van maandag tot en met donderdag geniet ik van het patiëntencontact. Op vrijdag schrijf en produceer ik muziek als uitlaatklep.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen