World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Als jonge zorgprofessional ligt de zorgwereld aan je voeten. Er zijn tal van mogelijkheden, zoveel paden te bewandelen. Maar welke richting kies je? Wat past bij je wensen, je doelen in het leven en je huidige situatie? Omdat wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk zorgprofessionals met plezier naar hun werk gaan, zijn we dit jaar begonnen met een gratis loopbaanadvies voor jonge zorgprofessionals. En er is niets leukers dan een zorgprofessional die met een brede glimlach én een goed advies weer naar huis gaat.

IC Verpleegkundige Suzanne

Daarom delen we graag het verhaal van Suzanne (25). Suzanne heeft ons benaderd voor een adviesgesprek over haar loopbaan als verpleegkundige. Met een HBO Verpleegkunde diploma op zak, besloot ze ervaring op te doen in het ziekenhuis. Bij haar laatste werkplek kreeg ze de mogelijkheid in 2019 om de opleiding tot IC Verpleegkundige te volgen. Deze heeft ze succesvol afgerond en inmiddels staat Suzanne met veel plezier alweer 3 jaar op de IC.

De keerzijde van de IC

Maar er is ook een keerzijde. Het werken als IC Verpleegkundige vindt ze leuk en geeft haar veel voldoening. Maar de lange en onregelmatige uren beginnen haar tegen te staan. Ze merkt dat haar privéleven eronder leidt: ze voelt niet de ruimte voor sociale afspraken en/of spontane activiteiten. Helaas betekent stoppen als IC Verpleegkundige ook dat ze genoegen moet nemen met een minder salaris en Suzanne weet niet goed of dat echt is wat ze wil.

Wat wil ik eigenlijk?

Daarom ging Suzanne met ons in gesprek. De vraag waar zij mee worstelde was de basis: ‘wat wil ik nu eigenlijk? De IC uit maar dan ben ik mijn salaris kwijt.’ Wij gaven haar inzicht in de salarisschalen van verschillende functies als verpleegkundige en bespraken de impact op haar huidige situatie. Door vragen te stellen en een open gesprek te voeren, kwamen we al snel tot de kern van wat Suzanne op dit moment erg belangrijk vindt: een baan waar ze voldoening uithaalt én het behoud van haar huidige salaris. Ons advies was simpel: blijf voorlopig nog even in de IC werkzaam, want bij elke andere verpleegkundige functie zul je zakken in salaris.

Focus op wat je leuk vindt

We hadden nog een advies voor Suzanne: concentreer je op de aspecten van het werk waar je wél positief over bent. De voldoening aan het einde van een werkdag, de manier waarop je patiënten écht kunt helpen en dat je kunt doen wat je leuk vindt. Wanneer je dit op een gegeven moment niet meer kunt zien of voelen, dan is de tijd écht rijp om verder te kijken. En ook dan staan we graag weer voor haar klaar.

Wil jij ook eens een vrijblijvend gesprek met ons? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug!

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen