World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Later kom jij in de apothekersbranche terecht. Als je dat vroeger tegen Marit had gezegd, had ze je niet geloofd. Na de havo begint ze aan de studie Journalistiek. Na een jaar komt ze erachter dat het niet bij haar past. Alles valt op zijn plek als ze leerling apothekersassistent wordt in een dorp op de Veluwe. Marit voelt zich gelijk thuis in de branche en wil graag doorleren. Nu begint ze via Lead Healthcare aan de studie Farmakunde en ze vertelt hoe ze blijft groeien.

Met mijn vlotte babbel vind ik het contact met de patiënten het leukste. Ik vind het bijzonder dat ik mensen kan helpen met mijn kennis en onderdeel kan zijn van de zorg. Dat ik sociaal, ambitieus en een spring in het veld ben, hoor ik bij elke opdracht. Mijn energie kan ik niet alleen in het vak kwijt, maar ook in mijn andere passie. Van kleins af aan speel ik bij de fanfare op de bugel. Het contact met verschillende mensen van allerlei leeftijden is daar het allerleukste. Die verbondenheid zocht ik bijna een jaar geleden ook in een nieuwe uitdaging qua werk. 

De wens om door te groeien

Al snel liep ik tegen de grenzen aan van de kleine openbare apotheek in het dorp. Zie ik mezelf dit nog 40 jaar doen? Het antwoord op die vraag was nee. Mijn opleiding had ik inmiddels afgerond. Hierdoor ging er een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor mij open. Eén ding wist ik zeker: ik wil groeien. Lead Healthcare kwam naar boven op Google. De diversiteit, opleidingsmogelijkheden en de werkwijze, ik was meteen verkocht. Het eerste gesprek was vlot en gezellig. Ik vertelde over mezelf en mijn ambities, zij over Lead Healthcare en de mogelijkheden.  

Bij de apotheek miste ik uitdaging. Het gevoel echt gezien te worden, kreeg ik bij Lead Healthcare. Ik heb in een jaar zoveel meer meegemaakt dan ik had verwacht. Soms heb ik weken dat ik elke dag ergens anders werk. Van ziekenhuisapotheek tot een groothandel. Ik heb zelf aangegeven dat ik graag afwisseling heb in mijn werk. Mensen zijn altijd blij dat ik ze uit de brand help. De gezonde spanning voor een eerste werkdag ervaar ik elke dag opnieuw. Ik word altijd met open armen ontvangen. 

Groeien binnen Lead Healthcare 

Het idee om opnieuw te gaan studeren begon weer te kriebelen. Lead Healthcare bood aan om een vervolgopleiding te doen. De combinatie van Farmacologie en bedrijfskunde trok mij aan in de studie Farmakunde. Ik ga dan vier dagen in de week werken en één dag studeren. De studie duurt drie jaar, daarna hoop ik projecten in de zorg te begeleiden. Wat ik zeker weet? Ook na mijn opleiding blijf ik bij Lead Healthcare werken.  

Ondanks de grootte van het bedrijf heb ik altijd het gevoel dat iedereen er voor je is. Ik krijg het idee dat ik ertoe doe. Mijn teammanager is ook apothekersassistente en het is een verademing dat ze kennis van het vak heeft en mij kent. Loop ik ergens tegenaan? Dan antwoordt ze binnen no-time.  

Mijn collega’s van Lead Healthcare spreek ik dagelijks via een groepsapp. Lead Healthcare zorgt voor verbondenheid tussen ons. In het voorjaar kreeg ik zonnebloemzaadjes en nu hebben we een wedstrijd tussen collega’s wie de grootste zonnebloem heeft. Het is iets kleins, maar ook door dit soort dingen heb ik het gevoel dat ik in een vast team werk. Dat vind ik bijzonder.  

''Wat ik zeker weet? Ook na mijn opleiding blijf ik bij Lead Healthcare werken''.

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen