World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Patricia werkte jarenlang in de drogisterij. Als snel merkte ze dat ze meer in haar mars had. Ze besloot zich om te scholen naar apothekersassistente om zo haar volledig potentieel te benutten. En dat bleek een goede keuze. Niet alleen voor haar carrière, maar ook voor haar persoonlijke groei. Patricia bloeide op. En niet zo’n beetje ook, ze is nu zelfverzekerder dan ooit. Gewoon omdat Lead Healthcare altijd achter haar staat. Patricia neemt ons mee in haar verhaal.

Jarenlang werkte ik in de drogisterij als assistent filiaalmanager. Het werk was leuk, maar ik wist dat ik meer kon. De drang om mezelf verder te ontwikkelen was groot. Ik had altijd al interesse in medicatie en advies. In 2016 was het tijd voor mijn carrièreswitch. Ik haalde mijn papieren en begon bij een apotheekketen. De vastigheid was fijn, de werkdruk minder. Regelmatig kwam ik mensen van Lead Healthcare tegen op de werkvloer. Na veel enthousiaste geluiden van hun, besloot ik zelf ook de sprong te wagen. De rest is geschiedenis!

Waar ik nu het meeste van geniet? Doordat ik vaak in een andere apotheek sta, neem ik geen werk meer mee naar huis. Bij opdrachtgevers word ik met open armen ontvangen én bedankt. Dat maakt mijn werk extra dankbaar.

Een apothekersassistente met een plan 

Waar ik het meeste energie van krijg in mijn werk? Mensen nét een beetje extra begeleiden. Laat mij maar inhalatie-instructies in een spreekkamer uitleggen. Of bijvoorbeeld een stagiaire begeleiden, ik help graag mensen groeien. Ik weet als geen ander wat persoonlijke groei teweeg brengt. Wellicht zou een functie als teammanager goed bij mij passen. Een mooi doel om naartoe te werken.

In elke apotheek leer je elke dag opnieuw. Zelf kom ik altijd met een open blik binnen in de apotheek. ‘Wat is jullie werkwijze? Welke regels zijn er?’ Ik ben net een kameleon, maar dan wel op mijn manier. Soms deel ik mijn verbeterpunten. Want hoe efficiënter je werkt, hoe minder werkdruk je ervaart. En dat gun ik iedereen. Ook de patiënt is daarbij gebaat. Laatst werden mijn verbeterpunten gelijk doorgevoerd in de apotheek, dat voelt bijzonder. Ik ben niet alleen bezig met de ontwikkeling van de apotheek, maar ook van mezelf. Ik zou dolgraag nog willen leren baxteren: een ander proces van geneesmiddelendistributie. Dat is een welkome afwisseling met het baliewerk. En juist dat geeft me energie!    

Letterlijk topsport  

Als ik in de apotheek sta heb ik altijd één duidelijk doel: de receptenbuffer leeg hebben voor het einde van de dag. Zo kunnen ze de volgende met een schone lei beginnen. Een grote uitdaging, maar daardoor extra gaaf als het lukt. Dat is mijn topsport-moment in de zorg. Stilstaan is voor mij geen optie, er is altijd wel iets te doen.

Over sport gesproken, ik zit nu lekkerder in mijn vel dan ooit tevoren. Twee jaar geleden ben ik gaan focussen op gezonder leven. Beter eten en meer bewegen. Nu ben ik 15 kilo lichter én een ander mens. Ik heb een stuk meer energie en dat merk ik ook in mijn werk. Na een werkdag val ik niet meer in slaap op de bank, maar ga ik nog een stuk hardlopen. Minder suiker, betekent minder dipjes. En dat merk ik ook achter de balie. Voorheen had ik snel vermoeide benen, nu heb ik nergens last van.

Een werkgever die achter je staat  

Lead Healthcare is open, eerlijk en flexibel in de omgang. Net als ik, daarom past het zo goed. Ik heb nog nooit zo’n goede werkgever gehad. Dat begon al bij de sollicitatie. Ik kreeg gelijk een lunch aangeboden na mijn lange treinreis. De hele sfeer, omgang en respect voor elkaar. Alles klopt. Bij Lead Healthcare kan ik echt mezelf zijn.

Sinds ik bij Lead Healthcare werk ben ik enorm gegroeid. Van een beetje onzeker naar zelfverzekerd en assertief. Als ik in de apotheek sta kan ik de hele wereld aan. Hoe dat komt? Ze kennen me goed en staan altijd achter me. Ook als iets misschien minder goed gaat in de apotheek. Het wederzijdse vertrouwen is enorm. Het voelt goed om jezelf te ontwikkelen én volledige steun te krijgen van je werkgever. 

“Stilstaan is voor mij geen optie, er is altijd wel iets te doen.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen