World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Tijdens haar studie begon het te kriebelen, Patty wilde meer van de wereld zien. Met haar diploma op zak vertrok ze naar het buitenland. Reizen heeft ze sindsdien in haar hart gesloten. Waar Patty het meeste energie uithaalt tijdens haar reizen? De uitdaging en zichzelf in het diepe gooien. Patty vertelt hoe ze dat gevoel nu in haar werk gevonden heeft.

Ik heb altijd al de drive gehad om te ontdekken en te ondernemen. Toen ik op de middelbare school zat, hoorde ik verhalen over de meest fantastische reizen. Sindsdien droom ik daar zelf ook van. Vrijheid is voor mij heel belangrijk. Als kind ging ik altijd al mijn eigen weg.  

Mijn passie voor reizen combineer ik nu met mijn werk. Elk voor- en najaar maak ik een lange reis, gewoon op de bonnefooi. Als blijvende herinnering schiet ik portretfoto’s van bijzondere mensen. Van nieuwe situaties en mensen krijg ik energie.  

De overeenkomsten

In mijn werk en het reizen zie ik veel overeenkomsten. Laat mij maar improviseren en per situatie kijken naar een passende oplossing. Ik volg geen vast stramien. Ik daag mezelf liever uit. Na mijn studie was ik een jaar in het buitenland. Bij thuiskomst miste ik het om mensen te ontmoeten. Nu ontmoet ik dagelijks nieuwe mensen. Een dynamische en afwisselende omgeving, mezelf telkens moeten aanpassen en nieuwe dingen ontdekken. Dat zocht ik in mijn werk.  

Mensen ontmoeten en contact maken, dat vind ik heel belangrijk. Tijdens het reizen, maar ook op de werkvloer. Daarom voel ik me als consultant bij Lead Healthcare als een vis in het water. Ik ben net klaar met het opzetten van ongeveer 50 Covid-19 testlocaties samen met een team. Het opbouwen van iets, de verbinding zoeken en samenwerkingen aangaan met bijvoorbeeld BENU apotheken. Daar loop ik warm voor.  

Steeds weer een eerste indruk

De afwisseling die Lead Healthcare biedt, was voor mij een reden om bij Lead Healthcare te gaan werken. Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen door veel afwisselende dingen te doen. Hierdoor blijf ik scherp en alert. Daarnaast kom ik op nieuwe plaatsen en ontmoet ik steeds weer andere mensen. Je kunt telkens weer een nieuwe eerste indruk maken en jouw paradepaardjes zijn voor anderen nog nieuw. 

De flexibiliteit van Lead Healthcare is voor mij de kers op de taart. Daardoor kan ik reizen en werken blijven combineren. Ik neem zonder schuldgevoel onbetaald verlof op omdat ik weet dat er geen collega’s in de problemen komen door mijn afwezigheid. Ik word gewoon vervangen door een collega of ik plan het tussen twee opdrachten in.  

Waarde toevoegen en ontwikkelen in de praktijk

Wat het mooiste is aan mijn drie jaar bij Lead Healthcare? Het gevoel dat ik écht waarde kan toevoegen en iets achterlaat. Dat merk je als je terugkomt bij een locatie. Dan is het tof om te zien dat er daadwerkelijk iets met jouw idee gedaan is, dat dit geïmplementeerd wordt.  

Een mooi voorbeeld hiervan is één van mijn opdrachten bij een poliklinische apotheek. Ik besloot mee te denken om de dagdienst anders in te delen. Door mijn brede blik, de ervaring die ik op andere plekken had opgedaan en onderzoeksdata kon ik het juiste advies geven over de blinde vlekken die zij hadden.       

Bij Lead Healthcare ontwikkel je door te doen, daar kan geen cursus tegen op. Je ontwikkeling sluit niet alleen aan bij de praktijk, het ís de praktijk.  

“Zonder schuldgevoel neem ik tussendoor onbetaald verlof, omdat ik weet dat er geen collega’s in de problemen komen door mijn afwezigheid.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen