World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals
World-class Workplace | 17 jaar ervaring | 1000+ zorgprofessionals

Van het volgen van een dansopleiding naar teammanager verpleegkundigen bij Lead Healthcare. Willemijn haar toekomst pakte niet uit als verwacht. Toch heeft ze nog geen moment spijt gehad van haar keuze. Willemijn voelt zich helemaal op haar plek. Haar doel? Samen met andere verpleegkundigen ontdekken waar ze gelukkig van worden. Ze gunt iedereen hetzelfde werkgeluk dat ze zelf ervaart. Willemijn neemt ons mee in haar verhaal.

Vroeger had ik nooit gedacht dat ik in de zorg zou belanden. Met mijn diploma op zak begon ik aan een dansopleiding. Ik zat al ver in de opleiding toen ik een scooter-ongeluk kreeg. Met een flinke knieblessure zag ik mijn droom in duigen vallen. Ik had geen backup plan totdat ik een vacature voor de gehandicaptenzorg zag. Het betrof een studie en baan in één. Na de open dag besloot ik te starten met de opleiding. Binnen no-time behaalde ik mijn niveau 3 diploma. Mbo-v en een hbo-v studie volgde. Ik had mijn passie gevonden.  

Wat ik bijzonder vind aan mijn vak? Je ziet mensen op hun kwetsbaarste moment. Het is heel uniek dat je daar onderdeel van mag zijn. Momenteel werk ik op de afdeling oncologie. Dit levert hele bijzondere en diepgaande gesprekken op met patiënten over het leven. Het is bijzonder dat ze je een kijkje in hun leven geven. Het gevoel dat ik echt iets voor anderen kan betekenen drijft mij. Bij mij staat de patiënt voorop. Het nauwe contact met de patiënten op deze afdeling is soms erg heftig. Gelukkig heb ik hele fijne collega’s waar ik me veilig bij voel en altijd mee kan sparren. 

Het heeft zo moeten zijn 

Naast mijn werk als verpleegkundige in de beroepspraktijk werk ik binnen Lead Healthcare ook als verpleegkundig teammanager. 

Het switchen tussen deze twee functies geeft mij energie. Tijdens mijn hbo-v studie solliciteerde ik al voor deze functie. Op het moment dat ik nog maar met één andere kandidaat in de race was bleek ik zwanger. Meerdere factoren vertelde me dat het niet het juiste moment was. Toen mijn verlof aan zijn einde liep kwam de vacature weer online. Wat bleek? Door de groei van Lead Healthcare waren ze op zoek naar een tweede teammanager verpleegkundigen. Nadat ik weer langs was geweest voor een kop koffie hoorde ik dat ik aangenomen was. Het heeft zo moeten zijn. 

Wat ik onze verpleegkundigen mee wil geven? Zorg dat je lekker in je vel zit en doe wat je leuk vindt. Samen ontdekken we jouw interesses. Ik merk het meteen als iemand op z’n plek zit. Je ziet mensen opbloeien. Als je werkgeluk ervaart straal je dat ook uit.  

Ik wil een veilige haven zijn voor mijn verpleegkundigen. Korte lijntjes en elkaar echt leren kennen. Daar geloof ik in. Doordat ik pas sinds kort teammanager ben is alles nieuw en een uitdaging. Ik geniet enorm van het uitzoeken en schakelen wat hierbij komt kijken. Het wisselende contact met de professional geeft mij energie.  

Ik word gezien 

Ik ben ontzettend blij dat ik uiteindelijk toch bij Lead Healthcare terecht ben gekomen. De open cultuur, de informele communicatie en de persoonlijke aandacht. Daardoor wist ik vanaf dag één dat ik de juiste keuze gemaakt had. Wie ben jij? Daar waren ze tijdens het sollicitatiegesprek al enorm in geïnteresseerd. Ze kijken echt naar het individu. Ik voel me gezien op de werkvloer in het ziekenhuis én op kantoor.  

Ik ga elke dag met een lach op mijn gezicht naar werk. Naast mijn functie als teammanager word ik zelf ook gezien als zorgprofessional. Als ik ergens tegenaan loop bel ik mijn teammanager op en hebben we een oprecht en open gesprek. Bij Lead Healthcare kan ik 100% mezelf zijn.  

“Ik voel me gezien op de werkvloer in het ziekenhuis én op kantoor.”

Andere succes verhalen van zorgverleners

Slide 1 of 5
Bekijk alle ervaringen